tirsdag 2. februar 2010

Lørdag=søndag

I Tansen er det mye som er forskjellig fra både Norge og Kathmandu. F.eks er det få biler her, noen motorsykler, enda færre sykler og mange veier som ikke er asfalterte. Men noe av det mest rare, i følge barna, er at vi går på gudstjeneste på lørdager og ikke søndager! Lørdag er helligdag i Nepal. Bildet over viser den bilfrie grusveien til kirka. I løpet av den 20 min lange gåturen er det mye å observere. Sist søndag passerte vi flere geiter, høner, hunder, en kanin og en gris før vi nådde kirken kl 10.

Før vi går inn i kirken må vi sette skoene utenfor. Tansen Church er den eldste kirken i Tansen fra 1959.

Tradisjonen sier at kvinner sitter på venstre side og menn på høyre side under gudstjenesten. Gudstjenesten foregår på nepali så det er ikke så mye vi får med oss enda. Men vi gleder oss over å kunne lytte og være tilstede under den første timen med sang. Barna liker også sangen. Noen melodier kjenner vi igjen fra Norge og da gir det en spesiell glede å kunne nynne med og prøve seg på teksten på nepali!

På vei hjemover får vi god utsikt mot området rundt Tansen sykehus (avlangt bygg med rødt tak mot horisonten). Litt av taket på sykehusboligen, der vi bor, sees til venstre gjemt bak flere trær. Bildene ovenfor er fra oktober mnd, like etter regntiden er over. Nå er det mer tørt og brunt omkring, men om få uker er det blomstring for Rhododendroen, nasjonalblomsten/treet i Nepal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar