lørdag 30. januar 2010

Løvehulen

Sykehusblokka var et tidligere hotell: "Lions Ring Road Hotel!" Nå er det gjort om til sykehusleiligheter. I 1.etg bor turnusleger og en tannlege med familie. I 2.etg bor vi og en familie fra Australia. I 3.etg bor "tante" Tone (norsk kirurg) sammen med en barnelege fra California. Vi er blitt en del av et internasjonalt nabolag, og huset kalles "Løvehulen."

Det gamle hotellet ligger fantastisk lokalisert på en høyde like bak sykehuset. Sykehuset ligger i en skråning og opp til oss er det en lang, bratt bakke. For de som er kjent i Bergen minner dette om "Haukelandsbakken," og vi har en følelse av å bo på Montana!

100 meter fra leilighten vår ligger barnas fremtidige skole. Skolen ligger inne på sykehusområdet, og taket til skolen kan sees på bildet like over hodet til Gunnar. Her har Gunnar og barna nettopp gått opp "Haukelandsbakken" på vei de siste trappene som fører opp til Løvehulen.

Markus og Marie har besøk av sin første venn i Tansen; Radjid er 7 år og bor sammen med foreldrene sine i samme hus som oss. Han er fra Nepal, men har lært seg godt engelsk. Markus har begynt å bruke engelske ord når de leker sammen. Det er fantastisk å se hvordan de kommuniserer, forstår hverandre, ler og leker sammen uten mange ord. De to første ukene i Tansen har vært gode. Både barna og oss voksne gleder seg over det nye bostedet med flotte naboer.

1 kommentar:

  1. For ein vakker plass! Og så kjekt å sjå korleis de har det! Me har vakre vinterdagar, men misunner dykk den rhododendronblomstringa som er like om hjørnet, altså!

    SvarSlett