tirsdag 13. april 2010

Godt nyttår!!!

I dag er det nyttårsaften i Nepal! Nepal har egen kalender og årstall, Bikram Sambit. I morgen starter år 2067. Det er ikke vanlig å feire nyttårsaften, men 1.nyttårsdag er offentlig fridag og tid for utflukt med venner og familie.

Våren er kommet! Utsikt fra verandaen og kjøkkenvinduet. Til hø.:Starten på de over 500 trappene opp mot utsiktsplatået og furuskogen bak huset vårt.
Vi går nå inn i år 2067. Nepalitid er + 3 timer og 45 min sml med norsk tid (ingen sommertid i Nepal). Dagene blir lengre, og det er vår. Lenge har jeg lurt på hvilke spesielle vårtegn som finnes her. Temperaturmessig er det ingen vår i luften; dagtemp er + 26-28 og minner mer om høysommer. Hestehoven vokser ikke på disse breddegrader og ingen krokus er observert. Vi er midt i tørketiden. Gresset rundt oss er tørt og brunt. Men for ikke mange dagene siden oppdaget jeg nye, friske, lysegrønne blad på et tre like utenfor leiligheten vår (se bildet ovenfor). Etterhvert har jeg sett at det er mange trær som i disse dager får nye skudd. Det er helt utrolig, nå midt i tørketiden!

Samtidig som våren er kommet, skal vi ikke gå mange meter før sommertegn slår mot oss igjen! Blomstring av sommerblomstene boganvilla og oleander er et nydelig syn. Til og med rosene har sin høysesong nå. På den andre siden av huset får vi en fornemmelse av høst! Noen trær feller i disse dager bladene.....

Vi som er oppvokst i Norge med tydelige skifter mellom årstidene opplever nå en herlig blanding av flere årstider på en og samme tid. Naturen overrasker oss stadig.

Årets siste familiebilde, på markedet i Tansen.
Tapai-lai nåja bårsa-kå sub-kam-na tsjå = Godt nyttår!

2 kommentarer:

  1. Godt nytt år!!:)Og nyt alle årstidene!

    SvarSlett
  2. Godt nytt år! Flott familiebilde og imponerende blomsterprakt! Jeg fant noen grønne grasstuster her en dag, og var happy for å se noe som spirer! Rimelig tørt her i Khovd, så det er ok at det er meldt snø i morra. Alt av nedbør er bra!

    SvarSlett