tirsdag 12. april 2011

10 på topp


Sjømannkirkens "10 på topp" over hva nordmenn savner når de er i utlandet:

1.Brunost, 2. Melkesjokolade, 3. Firkløver, 4. Fiskeboller, 5. Kaviar, 6. Vestlandslefser, 7. Surkål, 8. Makrell i tomat, 9. Bergens fiskesuppe, 10. Mors flatbrød. (Kilde: Magasinet "Agenda 3:16" nr.1 -2011).

Da vi leste dette, kjente vi oss godt igjen unntatt fiskebollene og surkålen som vi syntes kom litt vel høyt opp på lista mens leverposteien ikke er på lista!

Før vi reiste til Nepal, lurte vi på hvilken norsk mat som vi kom til å savne mest. Brunost og kald norsk melk kom høyt opp på listen. Fortsatt savner vi den norske nydelig melken, men vi har blitt vant med brukbar nepali bøffel-melk. For få dager siden kom det en meget hyggelig overraskelse til oss; en pakke full av kaviar, makrellbokser, leverpostei, Allers, Familien og en DVD. Det er nettopp slik mat og lesestoff (for Evelyn) som vi setter ekstra stor pris på når vi bor i Nepal. På bildet under ser vi gleden i barnas og foreldres øyne når den ene godsaken etten den andre fiskes ut av pakken. En stor TAKK til sykepleier Torhild i Kristiansand, som vi aldri har møtt, men som la igjen denne store pakken på hennes reise i Nepal!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar