fredag 26. august 2011

Vel tilbake i Tansen

For 4 dager siden landet vi i Kathmandu. Reisen gikk fint bortsett fra at bagasjen ikke dukket opp på rullebåndet! De første tre dagene i hovedstaden gikk med til å spore opp koffertene, og dette tar tid... I Nepal blir man ikke ringt opp når bagasjen ankommer, ei heller blir bagasjen transportert med kurer til eieren... Men omsider kom endelig bagasjen. Vi hadde gjort storinnkjøp av makrell-i-tomat-bokser før avreise til fiskefattig kost i Nepal! Litt kjedelig når 5 av boksene hadde sprukket under reisen og gav sitt særpregede lukt på deler av bagasjen.....

Etter 10 timer på sykehusbussen fra Kathmandu til Tansen kom vi vel fram i går. Nysnø på Annapurna-fjellene ønsket oss velkommen i all sin prakt. Naturen i Nepal er på denne tiden av året et vakkert syn. Etter regntiden minner naturen om en frodig vår, slik vi best kjenner våren; lysegrønn og ren . Rismarkene står grønne og livgivende på de ulike terassene oppover langs åssidene, og jorden er mettet av vann for en god stund fremover.


Selv om vi gjerne skulle hatt familie og venner nærmere er det godt å være tilbake i Tansen. Det har vært mange fine gjensyn med venner og naboer som gleder seg over at vi er tilbake. Andre har ringt og ønsket oss velkommen. Ekstra kjekt var det å komme inn døren og se nyplukkede blomster fra hagen på kommoden sammen med velkomsthilsner. Det varmer! Barna storkoser seg med å leke med lekene som de ikke har sett siden før sommeren. Nabobarna har allerede vært på døren og kommet inn for å leke. Makrell-lukten fra klærne er også vasket bort, og klærne tørket ute i varmen fra 25-graders herlig sommerbris. Vi er ved godt mot å klare til å ta fatt på "2.omgang" i Tansen i følge Gunnars fotballspråk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar