torsdag 20. oktober 2011

Bryllupsfest i Tansen

Sist lørdag var vi så heldige å bli invitert til bryllupsfest. Den eldste datteren til hushjelpen vår giftet seg for noen måneder siden men først nå var det anledning til den store bryllupsfesten for familien i Tansen. Alle gjestene kom stivpyntet til festen som på ekte nepali-time startet et par timer etter annonsert tid. Bildet under: brudgom, brud og en stolt mor (vår hushjelp).
Det er bare ved sjeldne anledninger at kvinnene kler seg i sine vakre "sari-drakter." Dette er et 5 meters tøystykke som er surret rundt kroppen over en tettsittende bluse. Til vanlig går kvinnene i "kurta-surval" som er nærmest som en striesekk til sammenlikning med en nydelig "sari-drakt." Det fremtredende røde merket ("tika") i panna er en hinduistisk religiøs tradisjon som viser at man har mottatt en velsignelse, enten fra en eldste i familien eller fra en hindu-prest. Det er ikke bare en rød maling, også iblandet en miks av riskorn og yoghurt. Jo større det røde merket er, jo viktigere er velsignelsen. På de store høytidsdagene i Nepal er det vanlig å se slike store tika. Tika er et eldgammel religiøst hinduistisk emblem som skulle symbolisere seier og makt. Slike emblem ble også brukt for soldater i krig.
Brullupsfesten bestod av bespisning med tallerken på fanget, lykkeønskninger og fotografering. Det hele var over på en snau times tid. Noe å tenke på for mange som har svettet seg gjennom 4 timers lang bryllupsmiddag hjemme i fedrelandet......
Vi var også anstendig antrukket for anledningen; Evelyn i sin kongeblå "sari." Legg også merke til vesten til Gunnar, ekte produkt fra Tansen. Legg merke til at vi fortsatt ser lykkelige ut! Det er i disse dager 15 år siden vi ble sammen som kjærester; en regnfull dag på Fløyen i Bergen. Gratulasjoner mottaes med takk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar