lørdag 22. desember 2012

Jul i Tansen

Desember måned i Tansen står i julefeiringens tegn. Selv om det er mangt som er forskjellig fra norsk tradisjonell julefeiring, har vi likevel klart å komme i god førjuls-stemning etter et mangfoldig program i og utenfor sykehuset/gjestehuset. Først ute er juleforestillingen med elevene på den internasjonale skolen ved sykehuset. På bildet over er Marie og Markus klare til forestillingen; som engel og som vismannen Kasper.

Her er alle elevene samlet like før juleforestillingen. Pr dags dato kommer elevene fra India/Nepal, Canada, USA og Norge. Våre svenske venner (fam Ardeby) drog hjem til Sverige like før jul.

Neste post på programmet var den årlige doktorfesten. På bildet over er Evelyn og gode venn og nabo Rachel i gang med vaffelstekingen. Det skal mange vafler til for å mette 30 leger og deres familier.

Ikke bare norske vafler stod på menyen; norsk laks var en stor suksess. Mange hadde aldri smakt laks tidligere og forsynte seg godt fra det innbydende laksefatet.

"Stinn brakke" på gjestehuset. God julestemning.

Et rikholdig program bestående av sang, dans, sketsjer, drama, julegaver og juleevangeliet. Over er det "Barbershop singers" som synger "I`m dreaming of a white Christmas." Barbershop-singing er en amerikansk tradisjon der en mannlig kvartett synger om livets små trivialiteter.

Det er flott å feire jul sammen med mennesker fra mange forskjellige nasjoner.
Julequiz: Hvilke språk er representert på tavlen over? (Klikk på bildet for å få se en større versjon av bildet)

Neste program var julesang for de innlagte pasientene. De forskjellige avdelinger blir besøkt, og hver pasient får clementiner og en bibelsk traktat som forteller Juleevangeliet. Markus og Marie var ivrige deltakere.

Julesangen toner ut i korridorene på sykehuset til glede for både pasienter, pårørende og ansatte.

Kanskje for første gang i historien (jeg forhørte meg med noen av de eldre kristne i byen) var alle de kristne menighetene samlet i byens storstue til felles julefeiring. Samlingsstedet var det store kulturhuset midt i sentrum, og inviterte gjester inkluderte også politikere og polititjenestemenn.

Kulturhuset ble så altfor lite for den store mengden av mennesker som ville være med på den felles kristne julefeiringen. Det er 6 større kristne menigheter i Tansen. Vi tilhører den eldste, Tansen church, fra 1959. Det er flott å kunne lovsynge Gud i en slik tverrkirkelig sammenheng.


Det er fantastisk vakkert for tiden i Tansen; blomstrende hvite og røde julestjerner. Og den flotte Bogonvilla har virkelig valgt sin blomstringstid med omhu; lilla blomster midt i adventstiden.


Annapurna-fjellene er igjen framme og kaster glans over julefeiringen. Vi blir visst aldri lei av å se de majestetiske fjellene!

God jul ønskes til alle leserne av bloggen "Himla Himalaya." TAKK at dere følger med oss i tjenesten i Nepal.

1 kommentar:

  1. -Riktig god jul til dere også! Flott å lese om julefeiring der i Tansen, og du har blitt stor og flott, Evelyn! Varme hilsener fra "Mongolske trekkfugler" som for tiden er på ferie i Thailand.

    SvarSlett