fredag 22. mars 2013

Farvel Pokhara...

Pokhara er et nydelig sted, især når Annapurna-fjellene i Himalaya viser seg fram som på bildet over. Midt i bildet ligger det kjente fjellet "Fiskehalen" (eller Machhapuchhare (6997 moh) som fjellet heter på nepali). Pokhara er utgangspunktet for trekking i denne delen av Himalaya.
Jeg, Gunnar, tok med Markus og Marie til Pokhara noen dager forleden uke og lot Evelyn få tid alene med Andreas hjemme i Tansen.

Marie er genetisk disponert for å like fjell; Hennes bestemor (mormor) er fra Sveits men både Bestemor og Bestefar bor nå i Norge.

Men Pokhara er mer enn fjell; Her finnes svømmebasseng; Til barnas store glede. I mangel av muligheter for å lære å svømme i Tansen, har de svømmetrening i Pokhara to ganger i året! Over ser vi to svært fornøyde barn i bassenget. Temperatur og klima kan sammenlignes med Gran Canaria; omkring 25 grader de siste dagene, slett ikke verst til å være midt i mars måned!

Pokhara er også stedet for gastronomiske opplevelser; Over sees lemonpai med krem av eggehvite; En fantastisk smaksopplevelse. Restauranten heter Moondance (Nei, jeg får ikke betalt for å si navnet på restauranten!)

Eller kan det smake med sjokolade-milkshake fra kjempestore krus på 0,4 liter!! Nydelig!!

Marie har geburtsdag på denne tiden av året (26.mars), og hun har funnet seg en egen "geburtsdags-" blomst som blomstrer på sitt fineste når hun har bursdag. Er det noen som klarer å finne navnet på denne blomsten?


En tidlig morgentur langs en av de få innsjøene i Nepal; Phewa lake.
Vi har besøkt Pokhara omlag to ganger i året, og stedet har blitt vårt gode feriested under tiden vår i Nepal. Noen dager i fjellene, ved innsjøen, ved bassenget, varme og solskinn, god mat og drikke og super trivsel for barna; Ja, helt nødvendig for å hvile ut eller til tider stressende dager ved Tansen Mission Hospital!

      Ja, vi kommer til å savne Pokhara! Denne turen var vår siste tur i denne omgang!

Vi er i ferd med å gjøre oss klar for oppbrudd med Tansen og Nepal. I løpet av den neste måneden vil mye handle om å ta avskjed og gjøre oss klare for en ny hverdag i Norge. Gunnar har blitt tilbudt fastlegestilling ved Vennesla legesenter. Det er med ambivalente følelser vi går inn i den siste måneden i Tansen!

1 kommentar:

  1. Blomsten ligner jo veldig på amaryllis som vi har i stuene ved juletider - - ?
    Forøvrig har det vært veldig fint å høre fra Nepal. Det er nå over 20 år siden vi var i Pokhara (trekking i Anapurna). Mye har sikkert forandret seg, men Fiskehalen er den samme.

    SvarSlett