lørdag 9. mars 2013

I fengsel..

Jeg har vært i fengsel! Vel å merke ikke som innsatt! Forleden uke drog jeg sammen med sykehusets tannlegeteam til fengselet i Tansen.
I høyst provisoriske lokaler i fengelets undervisningsrom rigget vi tilrette for tannekstraksjoner og fyllinger. Røntgenbilde var det naturlig nok ikke anledning til å gjøre.

På bildet over har tannlege Roshan fått tak i en verkende tann fra en av de innsatte fangene. Jo, vi gav ham bedøvelse først!

Her er det undervisning om hvordan man pusser tennene sine korrekt. Fengselet er overfylt med flere hundre innsatte fanger, men bare dimensjonert for 120. Det er egen kvinne- og egen herreavdeling og svært spartanske forhold. Det er ikke glass i vinduene, jordgulv og ingen oppvarming.

Hodelykt, generator og pasienten liggende på en utrangert treningsbenk. Gap opp!

Her tester tannlege Roshan utstyret på en livredd lege med tannlegeangst. Men heldigvis for denne gang; NULL HULL.
(Jeg husker enda de fæle plakatene av stygge tenner som hang på kommunetannlege-kontoret hjemme på Birkeland. Her stod det med store bokstaver; IKKE SØTT STØTT!)

Over 50 innsatte fanger fikk behandling denne dagen, enten fyllinger, pussing av tannstein eller tannekstraksjoner. Endelig kunne legge seg om kvelden uten en verkende tann! 
Nok en meningsfull dag i tjenesten ved Tansen Mission Hospital.  Takknemmeligheten fra både innsatte og ansatte i fengselet var stor. Vi ble servert 4-5 kopper med te (med sukker), nydelig lunsj, og ved avreise sendte de med oss to vannflasker om vi skulle bli tørste på veien.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar