lørdag 19. september 2009

Det gode liv

Etter endt ettermiddagsøkt på språkskolen er det en drøm å komme hjem og kjenne duften av nystekte rundstykker. I tillegg til dette herlige synet av bakverk, venter ferdig middag, rent hus og et kjøkken uten oppvask! Takket være vår eminente hushjelp! Hun er en velsignelse i hverdagen. Som utlending i Nepal blir det forventet at vi har hushjelp, det gir sysselsetting i et land med høy arbeidsledighet. Saili jobber hos oss fra ca kl 10 -16, deretter drar hun hjem til egen familie. I helgene har hun fri. For oss nordmenn som lever av brødmat, er det ikke like lett å få tak i grovt brød i Nepal. Derfor er hjemmebakte rundstykker/brød redningen i hverdagen! Utfordringen er å finne annet pålegg en syltetøy. De 2 tubene med kaviar fra Norge er fortsatt hellige......de må vi spare litt til. Men middagene er varierte og gode, og ikke ulike det vi er vant med fra Norge. Kun fisk er det lite av her i Nepal.


Det meste av tiden i uka går med til å lære nepali. Vi er nå kommet gjennom alfabetet og kan nå lese og skrive! Men for å skjønne det vi leser, må vi lære enda flere gloser. Sist uke hadde Gunnar gloseprøve på over 200 nepali gloser! Samme uke ble Evelyn drillet av læreren i bøying av verb på nepali! Undervisningsmetoden hører den gamle skolen til, så her gjelder det å pugge! Men vi trives med hyggelige lærere, et nytt språk og god oppfølging. Så prøver vi så godt vi kan å praktisere setningene vi kan på nepali med hushjelpen, naboen, i butikken og med hverandre....

For at ikke all husarbeidet skal gå i glemmeboken, tar Evelyn seg av klesvasken i heimen. Det er forøvrig en fin oppgave når tøyet henges opp på takterrassen i den varme sensommervinden, og tas ned etter 1/2 times tørk. Gunnar er som kjent god til å rydde på kjøkkenet. For at han ikke skal glemme sin tjeneste, har han fått oppgaven som kjøkkensjef i helgene, vel og merke uten oppvaskmaskin.

Selvom vi er heldige som har hushjelp, er hverdagene intensive som språkstudenter og småbarnsforeldre i et nytt land og kultur. Da er det godt når helgen kommer og vi kan gjøre noe kjekt sammen som familie. Vi har funnet et badebasseng, og her har vi vært to lørdager. Det er en herlig avkobling for store og små, spesielt når gradestokken fortsatt viser +30 grader.
Søndag er gudstjenestedag i den internasjonale kirken, dit skal vi i morgen.
God helg til til dere alle!

2 kommentarer:

 1. Kjekt å lese på bloggen dere har!
  Flott at dere har funnet dere så bra til rette.
  Ber om at dere får gode vekstvilkår som familie og som spåkelever.
  Vi følger med!
  Hilsen Thomas M med familie

  SvarSlett