tirsdag 8. desember 2009

Når en pepperkakebaker....

Ute blomstrer sommerblomstene, og jordbærsesongen er igang. Det er ikke mye som minner om førjulstid, men inne får vi en smak av jul når lukten av pepperkaker fyller kjøkkenet. Jeg er av den sorten husmødre som tidligere har kjøpt ferdig pepperkakedeig! I år var dette ikke mulig. Etter et par runder på leit, fant jeg butikken som hadde sirup. Hornsalt sto i kjøkkenskapet fra den norske familien som bodde i huset før oss. Krydder som nellik, ingefær, pepper og kanel er det rikelig av i Nepal. På 1-2-3 var deigen ferdig! Lett som bare det!

Etter språkskolen var små og store pepperkakebakere klare. Marie hadde gledet seg til pepperkakebakingen helt fra hun våknet. "Jeg klarer ikke vente, vente, vente," sa hun i morges da hun fikk høre at vi skulle vi bake først etter at barnehagen var slutt. Forventningene til juleforberedelsene er på topp hos de små. Men fortsatt er deigen og melet det som smaker best!

Med en ovn som steker noe ujevnt.... og strømstans på flere timer, midt under stekingen, ble resultatet så som så.......! Men førjulsstemning ble det uansett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar