søndag 6. desember 2009

Tibetmisjonsgjengen i Nepal

F.v Veronika Gundersen, Evelyn, Gunnar, Tore Skeie, Mirjam Bergh,
Ragnhild Skeie og Tone Rusken. Eldrid Brekke ikke tilstede.
Bildet fra juli 09.

I følge avisen "Vårt Land" har Tibetmisjonen i år "flesket til" med 7 nye utsendinger! Her er vi som utgjør den nye gjengen i Nepal. Noen av oss er ferske i et nytt land og kultur mens både Ragnhild, Tore, Mirjam og Eldrid har tidligere bodd flere år i Nepal. I helgen var vi samlet til en minikonferanse hjemme hos Skeie. Formålet for samlingen var å bli bedre kjent, få input om kirkesituasjonen i Nepal og komme med innspill om fremtiden for Tibetmisjonen i Nepal (ny strategiplan). Det var en inspirerende og fin samling. Vi føler oss heldige som er en del av denne flotte gjengen. Vi kjenner også på motivasjon for tjenesten og til å komme skikkelig igang i Tansen etterhvert.

Mens vi voksne var på konferanse i nabolaget, stilte fire studenter opp som barnepassere hjemme hos oss. Stine, Solveig, Anita og Trine er alle studenter fra "Gå ut senteret" i Hurdal og har 5 måneders utenlandspraksis i Kathmandu. Marie og Markus koste seg. Her sitter de på kjøkkenet sammen med jentene og spiser gele med norsk vaniljesaus!

I helgen var det også 2.søndag i advent, og to lys ble tent. "Jul i Skomakergata" er et kjært adventsminne for mange. Mon tro om denne serien går på barne-TV i år.....? Til neste år er drømmen å få Skomaker Andersen og Tøflus hjem i stua via DVD. I år er barna storfornøyd med appelsinen og de 24 nellikene som er årets julekalender.

"Tenn lys! To lys skal skinne for kjærlighet og tro,
For dem som viser omsorg og alltid bygger bro.
Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem.
Tenn lys for dem som gråter og de som trøster dem." (E.Skeie)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar