søndag 10. oktober 2010

Markus er blitt skolegutt

I dag søndag 10.10.10 har Markus hatt sin første skoledag! Markus fyller 6 år først om et år, men på den engelskspråklige skolen starter barna når de er 5 år. Ikledd yndlingsplagget sitt (pappas gamle shorts fra barndommen!) var det en spent gutt som gikk til skolen i morges kl.08. Skolen ligger kun 100 meter fra hjemmet vårt og er en internasjonal skole som ligger inne på sykehusområdet. Elevene er barna til utlendingene som jobber ved Tansen Mission Hospital. I år er det 2 førsteklassinger. Tilsammen er det 8 elever i klasserommet i alderen fra 5 til 10 år. Elevene kommer fra Australia, USA, Sverige, Sør-Korea, England og Norge. Markus er den eneste eleven fra Norge. All undervisning foregår på engelsk, og miss Elisabeth fra England er læreren til 1.klassingene. I tilvenningsfasen vil Markus være på skolen 2-3 timer om dagen 5 dager i uka.
Det ble noen tårer da foreldrene forlot Markus på skolen i dag morges. Men da han ble hentet senere på formiddagen, lyste gutten som en sol. Det hadde tydelig vært en fin dag. Vel hjemme fikk han fort av seg skoene i gangen og var ivrig med å fortelle Marie og pappa hvordan dagen hadde vært. "Jeg lærte ingen bokstaver!" lød en av kommentarene med litt skuffelse i stemmen. "Men jeg spiste matpakke, lærte navn på farger på engelsk og gikk på do på skolen," sa han stolt og glad. Og foreldrene var nok like stolte som Markus og husker tilbake på egen skolestart for veldig mange år siden...

1 kommentar:

  1. Gratulerer som skolegutt, Markus! Høres ut som en fin skolestart! Og så skal du lære engelsk også - det er jammen ikke verst! Håper du vil trives på skolen, og så får du nok lære bokstaver etterhvert!

    SvarSlett