onsdag 4. mai 2011

Lokalt håndarbeidDhaka stoff fra Tansen
Håndarbeid fra Nepal er kjent over store deler av verden. De silkemyke pashmina sjalene i alle regnbuens farger er spesielt populære og havner i mange turisters bagasje. Et helt spesielt fint og fargerikt naturpapir, laget av bark fra et spesielt tre i Himalaya, er et produkt fra Nepal som mor i huset verdsetter når gratulasjonskort eller fotoalbum skal lages. Te og især kaffe fra Nepal er verdenskjent for den gode aromaen. Den lokale nepali kaffe kalles med rette "Top of the world coffee."
En annen merkevare fra Nepal er dhaka stoff. Dette stoffet veves i Tansen. Dhaka stoffet er kanskje ikke så godt kjent for en vanlig turist, men godt kjent blant nepalere. De fleste menn i Nepal har et hodeplagg laget av nettopp dette stoffet. Dette hodeplagget kalles "tåpi" (se siste bildet) og er en populær gave å gi til utlendinger. Gunnar har allerede 3 eksemplarer av dette hodeplagget i samlingen sin. De to første var så altfor små og er overtatt av Markus men det siste eksemplaret ble spesialsydd i "King Size" til big head Norwegian.

Kvinne ved veven i det lille lokale veveriet i Tansen. I tillegg til det spesielle hodeplagget lages vesker, lommebøker og vester av det lokale stoffet "Dhaka."

Servitør ved en av restaurantene i Tansen med den typiske nepali hatten "tåpi." Til spesielle anledninger brukes også en vest i "Dhaka" mønsteret.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar