søndag 22. mai 2011

Farvel og på gjensyn

Om tre dager reiser vi fra Tansen til hovedstaden Kathmandu. Fredag 3.juni setter vi oss på flyet til Norge for et lenger hjemmeopphold. Planen er å reise tilbake til Nepal 21.august. I forbindelse med avreisen har vi den siste uken blitt invitert på flere besøk til naboer og venner. På bildet over er vi på "momo-middag" hos tannlegen på sykehuset og familien. I tillegg til den tradisjonelle ris-retten "dhal-bhat" er momo en populær middagsrett i Nepal.


Momo består av kjøttfarse som pakkes inn i pasta og dampes. Det kan minne litt om italiensk ravioli eller russisk "pilmenie." Som tilbehør serveres en saus eller suppe. Vanligvis er mat fra Nepal godt krydret med både rød og grønn chili. Våre nepali-venner er heldigvis snille med utlendingers skjøre gane og tilbereder maten noe mildere slik at tårene ikke skal renne eller munnslimhinnen brenne opp. Men for den robuste gane frister en rå chili som tilbehør.


Neste besøk gikk til gjestehus-verten Ganesh og hans kone Laxmi som også jobber på Tansen gjestehus. På bildet over ser vi familien (døtrene Alisha og Monica) i deres leilighet.

Søndagens ettermiddagsbesøk gikk til våre svenske venner. Der hadde vi typisk svensk "fika" med kanelboller og nydelig kaffe fra Nepal på presskanne. Herlig.

Vi har mange gode venner i Tansen, både nepalere og på det internasjonale teamet. Vi gleder oss til å vende tilbake til Tansen i slutten av august. Men først venter en varm og solrik? sommer i Norge. Vi gleder oss til å treffe mange av dere i løpet av sommeren!


1 kommentar:

  1. - den "momo"-retten er jo kjempelik det som de i Mongolia kaller "bååts"! Mongolerne spiser det masse, spesielt i festlige anledninger. Men de spiser heller sylteagurk enn chili som tilbehør, og det passer iallfall bedre til min gane! Håper dere får fine dager i hovedstaden og god tur til Norge!

    SvarSlett