søndag 5. juni 2011

Varm velkomst

Etter 13 timer i luften og to mellomlandinger i Doha (hovedstaden i Qatar) og København landet vi i går på norsk jord! Med "store" barn på 4 og 5 år går flyreisene som en drøm nå. Forventninger til reisen, den spennende nye maten på flyet, barnefilmer og søvn hjelper godt for to reiseglade barn. Etter å ha bodd det siste året i en fjellandsby i Nepal, er det også ting som må læres om igjen; som for eksempel å gå i rulletrapper. Rulletrappene på flyplassen ble møtt med skrekkblandet fryd av barna. Først var det litt skummelt, og Marie foretrakk trappene i begynnelsen. Men så mestret hun "teknikken," og ville gjerne gå flere ganger, både opp og ned.

Vel framme på Gardermoen forventet vi kun å treffe bestefar (far til Evelyn), men vi ble overraskende og rørende møtt av nesten hele den nærmeste familien. Farmor og søstrene til Gunnar med barn fra Sørlandet hadde lånt en minibuss og overrasket oss med norske flagg i ankomsthallen. I tillegg hadde Ole-Magnus fra Navigatørene også tatt turen til flyplassen. Det var en fantastisk velkomst og start på oppholdet i Norge. TAKK til dere alle!


Innflygningen til Norge, og bilturen til Kolbotn gjør inntrykk på oss etter 2 år i Nepal. Naturen er så grønn og frodig. Sommerblomstene langs veikanten lyser opp. Asfalten er uten hull og dumper. Bilene stanser foran fotgjengerovergangen. Husene er fargerike, hagene velstelte, og det ser så rent ut. I går kveld undret jeg (Evelyn) meg over om ikke solen snart skulle gå ned. Kl.20 stod solen fortsatt høyt på himmelen, og det var ingen tegn til solnedgang. Syrinen blomstrer i lilla og hvitt og dufter herlig! Ja, Norge er et vakkert land især når solen skinner og gradestokken viser 25 grader. Lenge leve sommeren!


2 kommentarer:

  1. For en tøff familie dere har....;)

    SvarSlett
  2. Tenk to er gått allerede, kjekt å følge dere på bloggen. Ønsker dere en god sommer i Norge!! Klem fra Annbjørg

    SvarSlett