onsdag 1. juni 2011

Det gode liv....

Hva er det gode liv? Alle har vel sine forestillinger om hva som skal til for at livet skal vise seg fra sin beste side... Vi nyter for tiden det gode livet i storbyen Kathmandu. For mange er Kathmandu en skitten, overbefolket og utrivelig hovedstad. Men når man har bodd nesten halvannet år på landsbygda i Tansen, fremstår Kathmandu som "himmelsk" på noen områder. Over nyter Marie og Evelyn en deilig dukkert i et av de mange bassengene som finnes i Kathmandu. Vannet er over 25 grader, og solen skinner fra skyfri himmel.


Etter noen timer i bassenget, er det tid for å utforske kaffe-tilbudet. Nepal er kjent for å ha en av verdens beste kaffetype. Over sees den over en side lange kaffe-menyen på en av de mange kaffe-barene i byen. Nordmenn er kjent for verdens mest kaffe-drikkende folk, men meg bekjent er det mye "skvis" kaffe som drikkes omkring i Norges land. Dere skulle ha kjent aromaen av en kaffe som er dyrket høyt oppi fjellene på grensen mot Tibet, og den lange vekstsesongen gir en helt spesiell smak. "Top of the world" -et av navnene på kaffemerkene.

Her er en nydelig dekorert kaffe-latte. Jeg (Gunnar) har inntil nylig ikke vært noe kaffe-menneske, men jeg begynte så smått med kaffe under travle nattevakter på Haukeland sykehus og har fortsatt med en kopp daglig nepali-kaffe etter ankomst til Nepal.

Det gode liv for barna er for eksempel en stor kopp med "lassi." Dette er en yoghurt-milkshake-liknende drikk som nytes best avkjølt. Som dere skjønner nyter vi rolige dager i Kathmandu før ferden går til Norge om få dager, men det er ikke bare "slaraffenliv." Vi har vært på konferanse med United Mission to Nepal og også hatt møter med de andre utsendingene til HimalPartner. Vi ser fram til å se Norge igjen, selv med dårlig pulverkaffe eller Friele filtermalt.....

1 kommentar:

  1. Gledar oss veldig til å sjå dykk igjen. Nedtellinga har starta. Godt å sjå de kosar dykk på bileta.

    SvarSlett