torsdag 16. juni 2011

10 dager i Norge

Etter snart 2 uker i Norge er vi fortsatt like overrasket og glade hver gang vi skrur på vannet og kan drikke kaldt og rent vann direkte fra springen. Vi er også forundret over vareutvalget i butikkene. En tur på Rema 1000 er en stor opplevelse! Barneaktiviteter knyttet til "norsk kultur" har vi også vært opptatt av. Bibliotekbesøk er populært, likeså tur til Vigelandsparken i Oslo for å se på "Sinnataggen." Osloturen innholdt også en tur med trikk, tog og T-bane, noe som ikke finnes i Nepal. Opplevelsene er mange, men best er nok stundene med besteforeldrene.

Laksemiddag hos Evelyn sine foreldre - nydelig!Markus hjelper gjerne bestemor (mor til Evelyn) med hagearbeid.


Hos besteforeldrene på Tårnåsen/Kolbotn handler det mye om rydding denne sommeren. Etter over 30 år i samme rekkehus flytter de til en mindre leilighet i samme nærområde. Mange gamle leker og minner fra 70-tallet dukker opp. Her koser Marie seg med Evelyns gamle dukkehus.


Et etterlengtet venninnetreff med 3 venninner fra barne- og ungdomsskoletiden til Evelyn.


Gunnar tilbragte første uka i Bergen med hospitering på Haukeland sykehus. Det var en begivenhetsrik uke med mange besøk hos gamle venner og kolleger. I tillegg ble det foredrag om Tansen Mission Hospital på hans to tidligere arbeidsplasser; Bergen legevakt og lungeavdelingen på Haukeland. En visitt innom studentgruppa i Navigatørene og den kristne lege-student gruppen i Norges Kristelige legeforening stod også på programmet. For å gjøre uken i Bergen helt fullkommen, deltok han på et orienteringsløp på Ulriken. Bergen vil alltid ha en spesiell plass i vårt hjerte, og Markus har enda en dialekt som minner om bergensk...

Nå er ferden gått til Gunnars hjemtrakter, Mollestad, 30 km fra Kristiansand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar