tirsdag 12. juli 2011

Fra Nepal til Navigatørenes familieleir--Artikkel avisen Dagen

Utdrag fra artikkel fra avisen Dagen 1.juli 2011:
-Vi er her og fyller opp tanken, sier Evelyn Mollestad, som sammen med mannen Gunnar og barna Marie (4) og Markus (5) er på sommerferie fra misjonstjeneste i Nepal.
-Vi er underernært med norsk lovsang, forkynnelse og samvær med venner, sier Evelyn Mollestad. Så nå suger vi til oss, fortsetter ektemannen lystig. Smaken er god, både av Navigatørenes sommerleir, og av sjokoladepuddingen familien inntar på en rastebenk utenfor Folkehøgskolen Sørlandet i Birkenes kommune. Temperaturen er behagelig, litt over 20 grader, og solen gløtter fram fra et tynt skylag....
-I kantinen yrer det av folk fra middagsserveringens andre pulje. Familien Mollestad var blant de første til å forsyne seg av panert fisk med tilbehør. Og nå er det desserten som glir ned.

SOLFYLT TILVÆRELSE
-Siden studietiden på 90-tallet har ekteparet vært aktive i Navigatørene, og fra 2002 til 2006 hadde de en deltidsstilling som studentmedarbeidere i bevegelsen.
Det er fjerde gang de deltar på Navigatørenes sommerleir. Vi har mange venner her. I tillegg får vi sola, sier Gunnar med glimt i øyet.
-Den har vi jo også i Nepal da, legger han til.
I to år har de vært i landet med åtte av verdens ti høyeste fjell inneklemt mellom India og Tibet. De er utsendinger for HimalPartner og Navigatørene. Gunnar jobber som lege på Tansen Mission Hospital mens Evelyn er hjemmearbeidende med Marie og vertinne for besøkende. Markus går på engelsk-språklig skole tilknyttet sykehuset.

NØDVENDIG PUSTEROM
-Det har vært en stor opplevelse for familien, men krevende også, uten komforten vi har i Norge, sier Gunnar om oppholdet og utdyper:
-Jeg har en krevende jobb og møter nytt språk og kultur. Og det er mentalt stressende å leve med nøden så nær. Derfor er det ekstra godt med et pusterom i sommer; et hjemmeopphold.
-I august returnerer de til misjonsmarken, men før det er det tid for "møteshopping," besøk hos givere og informasjon om arbeidet i Nepal ulike steder. Allerede i helgen deltar de på sommerstevnet til HimalPartner i Oslo.

LENGSEL HER OG DER
-Lengselsbegrepet er et dypt begrep. På leiren skrelles trivialitetene bort, og vi kommer dypere på temaet, fortsetter Gunnar. Vi drømmer om at nepalerne skal slippe å lide under ustabil politisk ledelse, sier Evelyn. Gunnar supplerer:
-Det er et nydelig folkeslag som fortjener så mye bedre. Vi lengter etter å realisere drømmer og lengsler som finnes hos nepalerne.
-De har i utgangspunktet en fire-årskontrakt med HimalPartner. Vi fokuserer på de neste to årene, så får vi ser hvordan Gud leder videre, sier Gunnar.

TRADISJON
-Uansett hva fremtiden vil bringe, satser de på å gjøre Navigatørenes sommerleir til en årlig tradisjon. Vi har virkelig fått øynene opp for leiren, sier Evelyn, og roser blant annet barneopplegget.
-Familien har Navigatørene som sitt åndelige hjem. Navigatørene betyr for oss livsnær forkynnelse samt fokus som kristen der du befinner deg. Det er ypperlig for oss, konkluderer Evelyn og Gunnar Mollestad.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar