torsdag 2. februar 2012

Hva betyr det finske ordet "sahlu?"En tidligere misjonær i Nepal kom med dette gullkornet:
"If you can not play together, you can not pray together....!" Så sant, så sant.

Derfor er ballspill en viktig del av livet ved Tansen Mission Hospital. Over sees et bilde av tennisbanen som ligger inne på sykehusområdet. De var virkelig forut for sin tid; misjonærene som bygget sykehuset på slutten av 1950-tallet, at de også bygget denne tennisbanen. Det er ellers ikke mange flate sletter i Tansen, i hvert fall ikke beregnet til tennis...
Et av ukens høydepunkt er "sahlu" onsdager fra kl 4 til 5. "Sahlu" er et importert finsk ord som betyr bandy. På norsk vil man vel kalle det "innebandy" men spilles altså utendørs. Sporten har fått navnet sitt etter en finsk misjonær som brakte køller og inne-bandy-baller til Tansen for flere år siden. Siden har "sahlu" blitt en naturlig del av livet ved sykehuset. Over ser vi Evelyn som vokter målet med sikker presisjon.
Det er fra 6 til 20 spillere hver onsdag, og flere forskjellige yrkesgrupper ved sykehuset er med; virkelig "team-building" på sitt beste. Fra sidelinjen ropes entusiastiske heia-rop, og tekniske ferdigheter og eleganse kommenteres. Opptil 20 pasienter og deres pårørende beskuer det hele fra sykehus-balkongen; også for dem et av ukens høydepunkt.

En fornøyd lege etter ukens "sahlu" økt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar