onsdag 25. januar 2012

Maries første dag på skolen

Spesielle dager må markeres! I Nepal gjør vi det på vår måte. Det "lille ekstra" kan være en makrellboks fra Norge til frokost. Herlig!

I Tansen starter barna på den internasjonale skolen ved sykehuset når de er 5 år gamle. Marie har fødselsdag i mars, men læreren ville gjerne la henne begynne allerede nå sammen med en annen 5-åring. De siste 2 årene har Marie kun hatt "play group" 1-2 formiddager i uken som fast organisert aktivitet. Derfor var både mor og datter klare for noe mer organsiert "tilbud" til Marie. Hun har lenge sett frem til å gå på samme skole som Markus, og for noen dager siden ble den gule, nye skolesekken hentet frem fra en av tønnene!

Hjemmet er en viktig base for læring, lek og omsorg og vil fortsatt være hovedbasen fremover. Men i tillegg skal Marie være 2 1/2 time på skolen hver formiddag 5 dager i uken. All kommunikasjon på skolen går på engelsk, og elevene er spredt i alder fra 5 til 11 år. Marie kjenner de andre elevene godt fra tidligere da de ofte leker sammen på skoleplassen etter skoletid. I tillegg er jo storebror Markus i samme klasserom!


Etter jul har elevantallet økt fra 4 til 9 elever på den internasjonale skolen. De nye elevene kommer fra USA (2 stk, 8 og 10 år), India/Nepal (1 stk, 5 år)) og Marie og en annen norsk gutt (Isak, 8 år, nylig ankommet Tansen med familien sin for 3-mnd-opphold).

En blid og fornøyd jente kommer hjem etter sin første dag på skolen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar