lørdag 2. juni 2012

Grunnlovsforsamlingen oppløst...

Sent søndag 27.mai kunngjorde statsminister Baburam Bhatterai på direktesendt TV at grunnlovsforsamlingen i Nepal oppløses. Denne forsamlingen på 601 representanter har vært samlet i 4 år med formål å ferdigstille den nye grunnloven for Nepal. Det har vært halvårlige og årlige utsettelser, men folket i Nepal hadde virkelig håpet at den nye grunnloven endelig skulle ferdigstilles nå.

Bildet over viser bilde fra demonstrasjon i Kathmandu. Folket er frusterte, og tilliten til politikerne er på et lavmål. Nå er det skrevet ut nyvalg til ny grunnlovsforsamling i november senere i år mens i mellomtiden vet man ikke helt hva som skjer. Politikerne beskyldes for å tenke mest på eget beste, egne posisjoner og  lønninger og ikke på landets beste. Dog skal det bemerkes at nåværende statsminister Bhatterai forsøkte å gå foran som et godt eksempel ved at han valgte en billigere representasjonsbil enn sine forgjengere...

Landet lider, og regningen for en mislykket grunnlovsforsamling må betales av folket selv. Hvem vet om EU, FN, USA eller andre store bistandsaktører er villige til å gi flere bistandsmidler til en ny grunnlovsforsamling og deres arbeid.... Og uten en fungerende grunnlov og et stabilt styresett, kan ikke landet utvikles i positiv retning.

Livet går nå likevel sin daglige gang. I Tansen merker vi ikke noe til de ustabile politiske forholdene i landet. Det er ikke noen flere banda-er (veisperringer, blokade) lenger. Så lenge folket får spise sin Dal-Bhat i fred og ro to ganger om dagen og har en minimum månedslønn å leve på, klarer man å skyve de store politiske utfordringene bortfra hverdagslivet.

Les mer om situasjonen i Nepal: http://www.nepalitimes.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar