fredag 15. juni 2012

På vei til kalde Norge...


Det er varmt for tiden i Nepal; opp mot 35 grader i Tansen og aldri kaldere enn 25 grader på nettene.
I grensetraktene mot India er det målt 45 grader. Varmere enn på flere år! Regntiden lar vente på seg.
For nordboere er det i det varmeste laget og søvnen blir dårligere. I tillegg har det vært travlere på sykehuset enn det pleier. Forrige uke var Gunnars arbeidsuke på drøye 65 timer!
Det skal derfor bli godt med en etterlengtet ferie i Norge. I morgen setter vi oss på flyet mot fedrelandet. De siste 2 dagene har vi vært i Kathmandu, og bildet over viser barna som endelig kunne ta seg et avkjølende bad i et av hovedstadens svømmebassenger. Det går lenge mellom hver bading da det ikke finnes noe svømmemuligheter i Tansen..

Bildet over viser den fine hagen til United Mission to Nepal (UMN). Det er UMN som eier sykehuset i Tansen. Det var også her i UMN sitt hovedkvarter vi tilbrakte de første 4 mnd i Nepal høsten 2009 under språkopplæringen.

Thamel er turistområdet i Kathmandu. Her er det yrende folkeliv til langt på natt. En god måte å dra rundt i Thamel er med en sykkeltaxi.

En fornøyd famile Mollestad i feriemodus.........

Dagen som turister i Kathmandu avsluttes på pizza-reataurant i en herlig sval sommervarme. Det blir atskillig kaldere når vi ankommer Norge om få dager. Vi blir i Norge til begynnelsen av august og skal være med på  Navigatørenes sommerleir på Birkeland og litt senere på HimalPartner sitt sommerstevne i Ålesund. Vi gleder oss til å treffe familie og venner igjen; til rekreasjon og hvile fra en intens arbeidshverdag på sykehuset i Tansen og ikke minst; til norsk melk og brunost! Men samtidig vet vi at lengelsen etter å komme tilbake til Nepal snart vil melde seg.
Ta gjerne kontakt om dere er i nærheten av Mollestad eller Kolbotn i sommer! God sommer!

1 kommentar:

  1. - Ønsker dere en riktig god ferie i Norge, med god avkobling! Veldig kjekt å følge bloggen deres. Aldeles imponerende hvor mye du får gjort på disse vaktene dine, Gunnar! Men skjønner da også enda mer at en ferie er etterlengtet - for hele familien!

    SvarSlett