lørdag 21. juli 2012

Top health institution--Tansen Mission Hospital


"On Sunday evening, at the Everest Hotel, Rachel K will be receiving an award from Ministry of Health Nepal on behalf of Tansen Hospital as this year's top health institution. The award is being given by the health magazine "Swasthya Khabar Patrika".

The event starts at 5.30 pm and will be broadcast live on Nepal TV."

Overnevnte pressemelding er nylig gått ut online og forteller at Tansen Mission Hospital i morgen (søndag 22.juli) vil bli gitt en utmerkelse fra helsemyndighetene i Nepal for siste årets beste helseinstitusjon i Nepal. Jeg vet ikke helt hvilke kriterier som er lagt til grunn for utmerkelsen, men uansett har vi stor grunn til å være stolt av å arbeide på dette sykehuset! Sykehuset blir så tydelig verdsatt blant befolkningen i Nepal!  

Uten Tansen Mission Hospital ville mange pasienter ikke fått behandling, især den fattigste delen av befolkningen. Bildene under viser et knippe av fornøyde pasienter...

Bildet over viser et lykkelig foreldrepar med deres førstefødte jente på 2,1 kg. På bildet over er babyen 9 dager gammel. Det var en helt normal fødsel men babyen pustet ikke da hun ble født og vi måtte gi henne ventilasjon (pustehjelp) i en halv time. Etterhvert pustet hun selv men vi er ikke helt sikre hvordan hennes fremtidige helse vil bli, men i hvert fall; Uten behandlingen fra Tansen Mission Hospital ville hun ikke overlevd.

Her en en gentlemann som venter i køen utenfor kirurgisk poliklinikk.(Bilde tatt av Ole Henrik Kalviknes)

Denne gentlemann på bildet over er en av de eldste mannfolkene jeg har møtt under tiden min som lege ved Tansen Mission Hospital. I følge ham selv, 95 år gammel! Jeg spurte hva som er hemmeligheten til slikt et langt liv!! I Nepal er nemlig gjennomsnittlig levealder 60 år. Han svarte aldri røyk og aldri alkohol! Hørtes ut som et meget klokt råd!

Bilde tatt av Ole Henrik Kalviknes

Familien Mollestad er klar til å ta fatt på fjerde år i Tansen. Vi gleder oss og har forventninger til det siste året vårt i Nepal. Vi vet selvsagt at det blir mange slitsomme dager der vi teller ned hvor mange dager vi har igjen i Nepal men vi vet også at det blir flest meningsfulle dager der vi får være med å gjøre en forskjell i livet til nepalere!
TAKK at DU følger med oss på bloggen!
Og om DU har tilgang på Nepal television, slå gjerne på TV søndag 22.juli kl 17.30 (Nepali time) og følg med på prisutdelingen.....

 Les mer om prisutdelingen på denne linken!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar