tirsdag 11. september 2012

Glimt fra et travelt sykehus....

Det er travle tider på Tansen Mission Hospital. Regntiden er enda ikke slutt, og det betyr høysesong for febersykdommer som tyfoid og hjernehinnebetennelse. På bildet over sees køen inne på laboratoriet. Det er høyt støynivå og en strevsom vei fram til luken på venstre side på bildet der blodprøven taes. Medarbeiderne på laboratoriet analyserer blod-, urin- og avføringsprøver midt inne i dette mylderet av pasienter.
 Her er en heldig pasient som har kommet seg fram til luken der blodprøven skal taes. Andre kjemper om å komme seg videre fram i køen.

Over er bildet av køen foran billettluken. De første 300 får billett til poliklinikkene. Om man kommer for sent, er det bare å prøve igjen i morgen! Men om man er alvorlig syk, er det alltid mulighet å bli tilsett av lege i akuttmottaket ved sykehuset.
 
 Det nye akuttmottaket ved Tansen Mission Hospital åpnet dørene i 2008. Inneværende måned vil bli den mest travle måneden noensinne siden 2008. Over sees statistiske data over tilstrømningen av pasienter til akutten. De siste månedene er antallet godt over 1200 pasienter pr mnd, mens inneværende måned ligger an til over 1500 pasienter.
Bildet under viser køen utenfor kirurgisk poliklinikk. Pasientene får ingen bestemt time men må bare vente på tur; Men alle som har fått tildelt billett den aktuelle dagen er garantert å bli tilsett av lege.
Tålmodighet er en dyd, og nepalere er vant til å vente i kø. Det kan jo også være ganske så sosialt å vente i køen. Det kan jo hende man treffer en eller annen kjenning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar