mandag 24. september 2012

Made in NepalBoka "Vi skal få en baby" arvet vi sammen med andre norske bøker fra en norsk familie i Nepal da vi kom til Kathmandu for 3 år siden. Den gangen var det ikke aktuelt med et tredje barn, men boka ble likevel tatt vare på, pakket nederst i en kasse og tatt med videre med flyttelasset til Tansen (Bøker på norsk må uansett taes vare på når man bor i utlandet, og kastes ikke før de går i oppløsning....!).


Tre år etter har omstendighetene endret seg, og vi er klare for å ta fatt på bleieskift igjen! Et nytt skudd på Mollestadeika er på vei! Made in Nepal! Formen er fin, og mor i huset er allerede halvveis i svangerskapet. Termin er i februar 2013.

Markus og Marie gleder seg stort til en liten søster eller bror skal komme. En dag fikk de være med på sykehuset for å se bilder av babyen da pappa skulle trene seg med ultralydapparat; "Jeg ser en arm," sier Marie begeistret. "Jeg ser et bein bevege seg," utbryter Markus!

Det var stor stas på sykehuset da nyheten ble kjent. Nepalere er veldig glade i barn! Og vår hushjelp har tatt steget opp i "eliteklassen" blant hushjelpene, og de andre hushjelpene er misunnelige på henne. Det er forbundet med stor ære og stas å lage mat og stelle i huset til en gravid kvinne.
Men vi utlendinger blir nå også sett på som merkelige; Tenk mannen er over 40 år, og enda et barn! Om jeg hadde vært nepaler, hadde jeg sannsynlig vært bestefar allerede......Godt kona fortsatt er ung og sprek!4 kommentarer:

 1. Det var gode nyheter! Gratulerer alle (hmmm.... telle litt på fingrene) alle fem!! Var veldig koselig å treffes såvidt på Birkeland i sommer, begynner å bli en tradisjon! Så håper jeg at jeg treffer dere igjen til sommeren, og får sett nyeste tilskuddet også da!
  :) Heidi

  SvarSlett
 2. så utrolig koselig!!! gartulerer så masse! vi har passert tre allerde, og kan anbefale antallet!

  SvarSlett
 3. Gratulerer så masse! Uno har lenge ønsket å bli storebror, men må nøye seg med tittelen som lillebror! Hils masse til storebror Markus og storeøster Marie!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med tredjemann på vei! Så koselig å lese - lå litt etter med blogglesinga, så litt "forsinka" kommentar herfra! Vår Samuel og Solveig har det mye moro med lille Signe, (som ikke er så liten lenger!)Hun springer omkring, og har begynt å prate litt. Lykke til med ventetiden fram til februar!

  SvarSlett