søndag 14. oktober 2012

Norsk koloni i Tansen
De siste to ukene har det vært en liten norsk koloni i Tansen; Vi har vært så heldige å få besøk av kirurg Tone fra Førde(helt til høyre i bildet) og Alf Terje og Henriette og deres to barn fra Kristiansand (til venstre på bildet over). Vi kjenner dem alle fra tidligere. Vi studerte alle medisin i Bergen; kull 1990 mens Gunnar gikk på kull 1992.

Her er alle legene samlet under "Pacific umbrella." Tone jobbet også i Tansen for 3 år siden for en 10 måneders periode og kom nå tilbake for å jobbe en mnd. Hun er til stor hjelp for kirurgisk avdeling ved Tansen Mission Hospital. Da Tone bodde i Tansen for 3 år siden, var hun reservetante for Markus og Marie, og fortsatt kaller de henne for "tante" Tone!
Alf Terje er hjertelege og Henriette er barnelege, og begge har vært til stor oppmuntring og inspirasjon for de andre legene ved sykehuset. Sykehuset har ingen fast barnelege eller hjertelege for øyeblikket, og derfor har deres kompetanse blitt tatt godt imot.

Både Alf Terje og Henriette har gode kunnskaper om ultralydundersøkelse av hjertet, og har bidratt med både undervisning og undersøkelse av hjertepasienter. Selv i løpet av bare to ukers tjeneste ved sykehuset, har de vært til stor hjelp innen diagnostikken av innlagte pasienter.

Her er familien fra Kristiansand samlet foran inngangspartiet til Tansen Mission Hospital; Alf Terje, Henriette og barna Selma og Marie.

Markus og Marie har storkost seg sammen med de eldre jentene Marie og Selma (11 og 9 år gamle).
Når vi flytter tilbake til Norge sommeren 2013, blir vi boende bare 5 kilometer fra hverandre!

Det er vakkert i Tansen for tiden; Bildet over viser en tidlig morgen med lavt skydekke over Tansen. På folkemunne kalles dette lave skydekket for "White lake."

Klokken er halv sju om morgenen, og solen har akkurat stått opp og gir en trolsk stemning over "White lake." Oktober og november er tradisjonelt de beste månedene for å besøke Nepal. Klimaet er behagelig, godt over 20 grader på dagtid, solen skinner for det meste alltid og de fantastiske fjellene kommer til syne.
TAKK til Tone, Alf Terje, Henriette, Selma og Marie for et alle tiders besøk til Tansen!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar