lørdag 20. oktober 2012

Ny pasientrekord i akuttmottaket...

 Akuttmottaket ved Tansen Mission Hospital satte forrige måned rekord i antall pasienter som ble tatt imot for diagnostikk og behandling; 1639 pasienter! Akuttmottaket er beregnet for pasienter som er for syke til å få behandling på en av poliklinikkene og er døgnbemannet med lege, sykepleier og en eller flere assistenter. Det er et helt moderne akuttmottak med hjerteovervåkning, hjertestarter, oksygentilgang sentralt fra innebygget rør og ikke direkte fra oksygenkolbe, oksygenkonsentrator, intuberingsutstyr og et godt utstyrt medisindepot.
Over sees et bilde fra en ankommet pasient etter en trafikkulykke, og det er ikke uvanlig at det kommer inn mellom 20 og 30 skadde pasienter på en gang til mottaket.
Jeg jobber 1-2 dager i uka i akutten og trives godt med det. Tidligere jobbet jeg 5 år på Bergen Legevakt, og den erfaringen har kommet vel til nytte.

 Rekord i antall pasienter må selvsagt feires, og hele staben ved akutten kom sammen på gjestehuset ved sykehuset for en hyggelig middag med dertil påfølgende program. På bildet over til venstre sees Yuba, sjef for akutten. Hun har jobbet ved sykehuset i 25 år!
 Jeg er den eneste utlending som jobber fast i akutten. Det er en erfaren og meget hyggelig gjeng som har sitt daglige virke her.
Med "hæla i taket" og "tenna i veggen" var humøret på topp på festen. Nepali dans, quiz, Mr Bean som sniker i køen på poliklinikken, sang og musikk stod på programmet.....
 Mimeleken slår alltid godt an. Hvilken medisinsk diagnose eller prosedyre er det som trigger lattermusklaturen her??
 En riktig maskulin gjeng kan ikke møtes uten å konkurrere om hvem som er sterkest! Dessverre led jeg et bittert nederlag mot Dipak. Neste gang skal jeg ta ham med venstre hånd!!
Det var en virkelig hyggelig fest, og jeg ser igjen hvor viktig det er med slik "team-building" for arbeidsmiljøet på sykehuset. Skal man yte sitt beste på jobb, er det helt essensielt med trivsel på jobben. Det var mange glade ansikter i akutten dagen etter festen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar