lørdag 6. oktober 2012

Tansen Olympic Games 2012

 I forløpet av sommer OL i London arrangerte vi Tansen Olympic Games. Over er de to deltakerne fra  Norge. Det var stor stemning med åpningsprolog og åpningsseremoni.
Bildet over viser alle de 10 deltakerne fra totalt 4 forskjellige land; Sverige, Sør-Korea, USA og Norge. Barna er alle elever ved den internasjonale skolen ved Tansen Mission Hospital. 
Her er Markus i gang med kulestøt (eller rettere sagt steinstøt). Steinens vekt var hele 3,7 kg, men Markus har sterke gener fra både fars- og morssiden og klarte å kaste over en meter. 
 Fedrene til barna måtte også prøve seg med denne maskuline øvelsen (steinkast), og vinneren ble Dr Douglas (kirurg) fra USA. Primus motor for arrangementet var "søta bror" Otto fra Sverige som man ser på bildet over som nr to fra venstre. Helt til høyre på bildet over er Dr Dong Woog (kirurg) fra Sør-Korea.
 Løpsøvelsene bestod av 60 meter og 200/400 meter. Over er de yngste barna i startgropen på 60 meter. Her gikk Norge av med både gull- og sølvmedalje, og svenskene var nok litt skuffet over at det ble norsk gull i denne øvelsen. Over til høyre ligger svenskenes gullhåp (John) klar før avstart, men ble skikkelig knust av de to norske atletene.
 Men Sverige tok revansj på mennenes 400 meter. Lenge lå Norge i ledelsen, men på siste 50 meter ble svensken (Otto) for sterk for Gunnar. Det lå an til en fotoduell liknende Oddvar Brå og Alexander Zavjalov i Holmenkollen 4x10 km stafett VM på ski i 1982, men dessverre ble Sverige for sterke og knep seieren like foran en skuffet nordmann.
 Her får gullvinneren fra Sverige fortjent gratulasjon fra nordmannen mens de to kirurgene fra USA og Sør-Korea puster ut etter den dramatiske løpsøvelsen.


Kvinnene på Tansen-teamet deltok også i Tansen Olympic Games, og her er det like før starten på 60 meteren. Sverige tok også her gullmedaljen. Gullmedaljevinner er "søta syster" Pernilla, bildet over til venstre. Vi har ikke svarene på dopingprøvene enda, men vi regner med at svenskene er rene. De er jo tross alt misjonærer i Nepal. Gratulerer Sverige! Norge kommer tilbake sterkere ved neste anledning!

Avslutningsvis var det gresk brytekamp før seiersseremonien på gjestehuset med avspilling av de respektive nasjonalsanger. Det ble konkurrert i følgende øvelser: 60 meter, 200/400 meter, stille lengde, ballkast og steinkast.
Hvem vet; Kanskje var det en av fremtidenes olympiere vi så i aksjon denne dagen....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar