tirsdag 22. juni 2010

Fotballfeber

Fotball er populært over hele verden. Det er lite ressurskrevende og kan spilles nesten overalt. I Nepal er nok cricket enda mer utbredt enn fotball. Fortvil ikke om du ikke vet hva cricket er, men det er altså et ballspill som likner litt på "slå-ball" som vi spilte på barneskolen.
Men nå er det VM i fotball som går av stabelen. Gunnar har tatt initiativ til storskjerm på Tansen gjestehus, et steinkast fra sykehuset. Utvalgte kamper blir vist til stor glede for sykehus-staben og fotballfrelste utlendinger. I går var det en stor reisegruppe sør-koreanere som fikk se at Nord-Korea tapte 7-0 mot Portugal uten at nattesøvnen deres forsvant av den grunn.
Nepal har aldri kvalifisert seg til fotball VM men er likevel populært blant de yngste. Her er det fotballtrening på gang rett utenfor kjøkkenvinduet vårt. Skotøyet som brukes er for det meste sandaler.

Gjestehusverten på Tansen gjestehus, Ganesh, er en svært hyggelig gentleman som har åpnet opp gjestehuset for fotballentusiaster under VM. Det er god stemning i gjestehuset på kveldene når dommeren blåser i gang kampen. Tvi-tvi, måtte det beste laget vinne. Gunnar håper på Argentina eller England, mens Evelyn som er halvt sveitser holder med Sveits!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar