onsdag 2. juni 2010

To kjære hjem

Til tross for at det var en trist grunn for at vi måtte reise til Norge, har gleden over gjensyn med familien vært stor. Her presenteres storfamilien som er en del av våre gode røtter i Norge. Over ser dere familien til Gunnar. Gunnar har to søstre med familie. Det nyeste skuddet på stammen, Kristian 5 mnd. fikk vi hilse på for første gang få dager før begravelsen. Et stort øyeblikk for oss som kun har sett ham på skype. Farmor (Gunnars mor) har nå 7 barnebarn å holde styr på. Markus og Marie setter stor pris på å leke med sine søskenbarn på Mollestad. Skogstur med farmor er også en av favorittaktivitetene mens vi er i Norge.

På Kolbotn bor foreldrene til Evelyn. I helgen var vi alle samlet. Evelyns søster, ektefelle og deres førstefødte datter bor i Stavanger. Helene ble født etter vi drog til Nepal og derfor var det med stor forventning vi så fram til å ta henne i øyensyn. Hun ble født 2 måneder før termin, men nå er hun en frisk og aktiv baby. Bestemor er engasjert med barnebarna på fulltid når vi nå alle er samlet hos foreldrene til Evelyn. Når barnebarna bor enten i Stavanger eller i Nepal, må man nyte hvert minutt sammen!

Foto: Anita Fjellheim
Overgangen fra Nepal til Norge har gått greit. Det omvendte kultursjokket har vært større andre ganger vi har beveget oss mellom to ulike kulturer. Men barna fikk seg et mindre sjokk da de observerte at man kan pusse tennene i vannet fra springen! Ellers gleder de seg stort over å kunne spise iskrem! Vi voksne gleder oss over et land med orden og struktur; både i trafikken og i butikkhyllene!! Og vi nyter norsk natur og lange lyse kvelder. Har du kjent på lukten av vår i skogen? Selv hadde jeg glemt både dette og hvor lysende grønn nyutsprungen blåbærlyng er på denne tiden. Vi kjenner at vi får ladet batteriene i hjemlandet. Samtidig skal det bli godt å komme hjem igjen når vi setter oss på flyet tilbake til Nepal om vel en uke (fredag 11. juni). Nå har vi to hjem, et i Norge og et i Nepal.

2 kommentarer:

  1. Hei! Trist å lese om far til Gunnar. Godt at de kunne reise til Noreg og vere med på gravferda.
    Vi har flytta frå Bergen og bur no i Ålesund. Vi ventar nr. 2 kvar dag som helst, termin om 10 dagar. Det er ei spennande tid. God tur tilbake til Nepal, og hald fram med alt det gode arbeidet de gjer der!
    Klem frå Marie Solberg

    SvarSlett
  2. Så koselige familiebilder:)

    SvarSlett