lørdag 21. august 2010

Frokost og nytt pålegg!


Tradisjonell "frokost" i Nepal.
For mange nepalere starter dagen med en kopp te med melk og sukker.
I 10-tiden spises en risrett med grønnsaker stekt i olje og linsesaus til. Denne risretten er vanlig å spise to ganger om dagen, akkurat som brødmat er vanlig kost for nordmenn. Vi spiser også denne risretten flere ganger i uka, men ikke til frokost. For oss som er vokst opp med at frokost er dagens viktigste måltid holder det ikke å vente med varm "frokost" til utpå formiddagen. Vi er så heldige at vi har hjemmebakt brød på frokostbordet. Verre er det med pålegget. Det går i syltetøy og leverpostei. Den norske kaviaren spares til helgen, og makrell i tomatboksen åpnes kun ved spesielle anledninger! Sjokoladepålegg finnes, men det er turmat. Vi har altså en aldri så liten utfordring. Vi lider absolutt ingen nød. Men en ærlig sak ved å bo i utlandet er at små utfordringer av og til blir litt større enn de trenger å være!

Hjemmelaget eggesalat!
Når hverdagene ikke er så eksotiske og regnet fosser ned, har mor i huset tatt kreativiteten i bruk; Og det hjelper på humøret. Som for eksempel å prøve en ny oppskrift. Mat og oppskrifter har ikke vært min store lidenskap tidligere, men livet i utlandet lærer oss stadig noe nytt.
Svigermor har ofte eggesalet i kjøleskapet; ja en virkelig delikat smaksopplevelse. I mangel på pålegg dukket ideen opp å lage dette selv! Ingrediensene er lokale produkter, oppskriften fra internett og på 1-2-3 er en hjemmelaget eggesalat ferdig! Lett som bare det! Så i morgen, søndag morgen, blir det stor fest i huset med et nytt pålegg! (Er det noen av leserne som har andre tips om "hjemmelagede pålegg," mottaes de med takk....!!)

Over sees Markus og Marie i aktivitet i "konditoriet." Mens monsunregnet strømmet ned, var det inneaktivitet med baking etter dagens nepali gudstjeneste. Gunnar har døgnvakt, men rakk å komme hjemom en liten time for å bli servert nystekte muffins av to stolte barn!

3 kommentarer:

 1. Så gode og kreative dere er!
  Her kommer et forslag fra gode naboer i Polarveien: italiensk salat. Vi prøver å få tak i en oppskrift.

  SvarSlett
 2. Eggesalat - for en god ide! Det skal jeg jammen prøve her i Khovd også. Kunne du mailet oppskriften en gang du kommer på det? Hvordan er postgangen til Tansen? Hit til Khovd har både brunost og fårepølse kommet vel fram, om enn litt svett...gavetips til andre blogglesere?

  SvarSlett
 3. Vad härligt att se era små bagare! Och gott att läsa er blogg! Vi har börjat förbereda oss för att resa åter till Tansen efter en jätteskön Sverigesommar. Ser fram emot att träffas i mitten av sept. Hälsa spec Markus o Marie från John, han pratar om dem! kram från Pernilla

  SvarSlett