mandag 16. august 2010

Tansen gjestehus; et hus med mange aktiviteter

På gjestehuset rett ved siden av sykehuset er det alltid et pulserende liv.
Hit kommer verden til den lille fjellandsbyen med reisende mennesker som vil oppleve og overnatte i Tansen. Her bor sykepleier- og legestudenter som er i utenlandspraksis på Tansen Mission Hospital. Bredden i aktiviteter på gjestehuset er ellers stor. Gjestehuset er et slags flerbrukshus eller kan minne om en moderne arbeidskirke. Her har vi engelsk gudstjeneste, avskjedsfester, fotball på storskjerm, undervisning for helsepersonell, forskjellige kurs, eks kurs i pediatrisk sykepleie, og her har de minste barna samlingstund ("play-group") hver mandag formiddag.

"Play-group" er møtestedet for barna på det internasjonale misjonærteamet som er under 5 år. Innholdet på samlingene er sang, en fortelling fra barnebibelen ofte ved hjelp av flanellograf, tegning, fri lek og matpakke. Gruppa består av 7 barn, og en av foreldrene er alltid med. I sommermånedene har det vært litt færre barn, men de som ikke er bortreist møter trofast opp.
Bildene er fra ulike samlinger på "play-group" det siste halve året.

At jeg (Evelyn) skulle lede denne gruppa, rett etter at vi flyttet til Tansen, hadde jeg vel ikke tenkt. Men nå er det slik at liv og tjeneste i utlandet stadig overrasker. Engelske barnsanger er noe jeg har måtte lære meg... Bruk av flanellograf har vært en flott oppdagelse i formidling av bibelhistorier. Filtfigurene gjør bibelfortellingene mer levende -også for oss voksne som har passert søndagsskolealderen!
Barna gleder seg alltid til å komme til gjestehuset som ligger 2 min. gange fra der vi bor. Her treffer de sine små venner, klatrer i trærne og leker sammen enten det er på "play-group" eller andre sosiale sammenehenger som arrangeres på gjestehuset. Tansen gjestehus er en flott møteplass både for store og små.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar