fredag 25. november 2011

Nydelig utsikt mot Himalaya

Vi skal absolutt ikke klage på utsikten fra leiligheten vår! Slik kan det se ut når vi nyter en sen ettermiddags-kaffe i stua vår med direkte utsikt mot de mektige Annapurna-fjellene i Himalaya. Fjellene var sene med å komme fram i år; ikke før 20.november forsvant skydekket. Vanligvis er det klar fjellutsikt i hele oktober og som varer til begynnelsen av mars. Nepalere flest skylder på den globale klimaendringen som årsak til forkortet periode med klar fjellutsikt.

Barna nyter den behagelige temperaturen for tiden. Selv om det er snart desember og adventstid, er det fortsatt behagelige 20 grader på dagtid. Det er vel iskaldt regn og slaps i Norge for tiden, kan jeg tenke meg...........

Fjellet helt til venstre er verdens 10.høyeste; Annapurna 1 (8091 moh). Fjellet som skimtes som nr 3 fra høyre er verdens 8.høyeste; Manaslu (8163 moh).

Fjellet "Fiskehalen" er kanskje kjent for mange nordmenn. Dette minner om fjellet Matterhorn i Sveits. På bildet over sees "Fiskehalen" litt til venstre i bildet, og har en trekantet form sett forfra. Bildet over er tatt fra hagen utenfor leiligheten vår.

Vi bor i en av leilighetene i den store steinbygningen til venstre i bildet over. Til høyre er bebyggelsen omkring sykehuset og lenger til høyre er sentrum av Tansen.
Ja, Tansen er virkelig et flott sted, især på denne årstiden.
Vi ønsker alle leserne av bloggen en god adventstid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar