torsdag 1. desember 2011

Pepperkakebaking

Fordelen med å gå på en liten skole, er at man kan invitere hele skolen på pepperkakebaking hjemme på kjøkkenet. I formiddag kom læreren (stående til venstre på bildet over) sammen med de 4 elevene hjem til oss. I tillegg kom 5 barn som ikke er elever ved skolen men som har hjemmeskole/internettskole. (Ida fra Sverige og 4 barn fra New Zealand). Vi startet med å tenne det første lyset i adventskransen, og jeg fortalte om våre norske adventstradisjoner.

1.desember var dagen Markus og Marie lenge hadde gledet seg til. Pepperkakebaking hjemme sammen med alle på skolen er ekstra spesielt! I tillegg var det stor stas å åpne adventskalenderen med sjokolade fra bestemor og bestefar på morgenen. Senere i kveld koste vi oss med nybakte pepperkaker og Skomakergata på DVD. Adventstiden er virkelig en tid både barna og jeg verdsetter høyt!

I tillegg til å bake pepperkaker laget vi også "Skomakergatas" adventsappelsin med nellikspiker. Appelsinene var nyplukket fra naboens hage! (Ikke stjålet!) Voluntør Beatrice fra Sverige lærte barna å brette papir som klippes til snøstjerner.

Marie har også startet med juleforberedelser. Over sees Marie og barnevakten Rita i full gang med adventsverksted. Engler i papir ble klippet og brettet. For meg som elsker å jobbe med hobbyaktiviteter er ikke Tansen akkurat "verdens navle" når det gjelder utvalg av papir- og hobbyprodukter. Da må kreativiteten tas i bruk. To tynne papptallerkner i sølv som limes sammen, gir flott "kartong" til engler!

Vi ønsker dere alle en god og forventningsfull adventstid!

1 kommentar:

  1. Gleder meg til å kunne være med på bakinga med Karl Olavs former. Vi har også sett skomaker Andersen på dvd! Det er liksom jul. Velaignet advent!

    SvarSlett