mandag 19. desember 2011

Den store stjernen..Om man går til fots fra Tansen sentrum og følger "Misjonsveien" ca 2 kilometer mot den store TV-masta, får man etterhvert øye på den store stjernen. Det er nok ikke Betlehems-stjernen, men det er stjernen som er satt opp på taket på Tansen Mission Hospital. Hvert år markeres julen på sykehuset slik at både pasienter og deres familie skal bli kjent med julens budskap.
Det er Hospital Christian Fellowship som arrangerer forskjellige tilstelninger på sykehuset i julehøgtiden. De fleste ansatte ved sykehuset tilhørerer kulturelt hindusimen, om enn ikke så mange er aktive tradisjonelle hinduister. Men det finnes også mange kristne nepalere ansatt på sykehuset, og sammen med utlendingene utgjør disse dette kristne fellesskapet.
Forståelig nok er julegaveutdelingen på barneavdelingen et svært populært tiltak. På bildet over venter julegavene på å finne en eier..
Her ser vi en ung gutt som har fått seg et par moderne briller og en leke-kanin. Alle innlagte barn får hver sin gave, og nepali-barn er akkurat som norske barn; Gleden over å motta en gave; Lykkelige strålende barneøyne...
Hver avdeling på sykehuset får besøk og får høre julesanger sunget på nepali akkompagnert av tromme og gitar og deretter en kortfattet julehilsen.
Alle ansatte inviteres til en enkel julelunsj med te, clementiner og kake. Her er det tid for godt sosialt samvær og bli kjent på tvers av avdelingene.

Julefesten på sykehuset falt samtidig med Evelyns 37-års-dag. På bildet over ser vi en fornøyd 37-åring. Til venstre på bildet over er Evelyns gode venninne fra Sverige; Pernilla. Vi gratulerer vår gode og omsorgsfulle mor og ektefelle med dagen!
Legg merke til de vakre røde julestjernene på bildet over. På denne tiden står julestjernene i full blomst, og blomstene over er plukket fra store julestjerne-trær ved sykehuset.
De kraftfulle julestjernene og den lysende stjernen på taket på sykehuset skal minne oss om "Morgenstjernen" som er kommet for å gi livets vann som gave til alle. (Johannes Åpenbaring 22.17)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar