søndag 4. mars 2012

Fjelltur med svigermor i fantastiske Himalaya!

Et av årets absolutte høydepunkt vil være den fire dager lange fjellturen som Evelyn tok sammen med svigermor (Gunnars mor) og Gunnars to søstre. Etter over 2,5 år i Nepal kom endelig "fruen" i huset seg avgårde på tur uten mann og barn! Det ble en fantastisk opplevelse.

Naturen viste seg fra sin beste side. Det var en opplevelse av å vandre gjennom alle de fire årstidene i løpet av turen som startet på 1000 moh, passerte 3000 moh og endte opp på 1000 moh igjen; Sommer og bading i elvevannet for de tøffe (Ragnhild), tørre høst-blader liggende i de mange tusen trappetrinnene som måtte forseres, nydelige steintrapper, gjensyn med snøen etter flere år uten dette kalde elementet, friske vårblomster langs stiene... Hvilket mangfold av natur vi ble vitne til under fjellturen!

Vårblomsten Primula vokser fritt opp mot 3600 moh.

Soloppgang på Poon Hill (3210 moh) kl.06.45.

Turen mot toppen av Poon Hill startet i 05 tiden med hodelykt mens det ennå var mørkt og stjerneklart. Hvilken sterk opplevelse å se sola stige opp over de majestetiske snøfjellene i Himalaya!

Soloppgang med verdens 7.høyeste fjell i bakgrunnen; Dhaulagiri 8167 moh.

Vandring med Dhaulagiri i bakgrunnen.

På turen overnattet vi på primitive "DNT"- hytter med fantastisk servering. Selv pizza var mulig å få bestilt på 2800 meters høyde! Hvilken service! En guide ledet oss gjennom den fire dagers rundturen sammen med sine fire venner som bar ryggsekkene våre (I Nepal er det forventet at du leier bærere for å bidra med sysselsettingen). Høydepuktene var mange i løpet av turen og er vanskelig å beskrive med ord. Men vandring gjennom skog av Rhododendron og Jasmin-duftende blomster tok nesten pusten fra meg... For en opplevse og for et vakkert land Nepal er!


1 kommentar:

  1. Bare et ord kan beskrive dette, fantastisk!!!! Takk for turen:):)

    SvarSlett