onsdag 11. april 2012

Påskemorgen i Tansen

Slik kan det også se ut i Tansen en tidlig morgenstund. Fjellene er nydelig opplyst av en sterk morgensol. Vanligvis pleier vi ikke å stå opp så tidlig for å se på morgensolen og fjellene, men 1.påskedag var et unntak. Da begynner nemlig påskegudstjenesten på umenneskelig tid, nemlig kl 06.


Det er fullt i skostativet på utsiden av kirken. Tansen church er en av to store kirker i Tansen, forøvrig er Tansen church den 3.eldste kristne menigheten i Nepal, grunnlagt allerede i 1959.

Det er trangt om plassen i kirken påskemorgen. Gudstjenesten varer til over kl 09. Det er sang, tale og god stemning. Mannfolkene sitter på høyre side og kvinnene på venstre side.
Etter gudstjenesten er det et egg og en kopp te til alle. Her er barna i egge-køen. Påsken er en stor markering i Nepal, en av de virkelige store festdagene i kirken.

"Tidlig om morgenen den første dagen i uken, mens det ennå var mørkt, kommer Maria Magdalena til graven. Da ser hun at steinen foran graven er tatt bort.........." (Joh 20.1)

"De skyndte seg bort fra graven, redde, men jublende glade, og de løp for å fortelle det til disiplene. Og se, Jesus kom mot dem og sa: Vær hilset!...." (Mt 28.8)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar