mandag 30. april 2012

5416 meter over havet.....


Aldri tidligere har jeg vært så høyt over havet; 5416 moh. Stedet er Thurung pass på den kjente trekking-ruten Annapurna circuit. En 8 dagers fantastisk fjelltur sammen med to gode venner; Eivind og Inge, tok oss inn til hjertet av Himalaya; nordsiden av de kjente Annapurna-fjellene; på grensen mot Tibet. Under følger noen bilder fra turen:

Til venstre i bildet er vår eminente guide; Puru.

Vi begynte fjellturen omkring 1000 moh og steg jevnt og trutt opp mot høyeste punktet som var 5416 moh. Vi hadde nydelig vær med strålende klar himmel nesten alle dagene og majestetisk utsyn til fjelltoppene som måler over 8000 moh.
   
Nordsiden av Annapurna-fjellene har et betraktelig tørrere klima enn sørsiden. Her skimter vi innover mot Tibet i høyre kant av bildet.
 
Vi hadde med oss 3 staute bærere slik at vår egen byrde var kun en liten dagstursekk mens andre bærer tyngre enn andre. Mr Ironman under bærer 85 kg på sandaler (NB: Han var ikke vår bærer!).
Siste dagen kom vi til Muktinath; en pilgrimsby for både hinduister og buddhister. "Muktinath" betyr "frelses-guden" på nepali, og her kommer nepalere, indere og andre for å få tilgivelse for sine synder. Byen ligger nydelig plassert med Himalaya-fjellene som omkranser byen. Øverst i venstre billedkant sees verdens 7.høyeste fjell; Dhaulagiri (8167 moh) som forøvrig også kan sees fra Tansen.
Buddhistiske bønneflagg vaier i vinden og skal bringe bønnen nærmere til gudene...
Vi fikk også med oss en "velsignelse" fra hindu-prester som vokter et av templene i Muktinath.
Det er ingen tvil om at Nepal er et av verdens vakreste land, i hvert fall når det gjelder majestetiske fjell..Fjellene i bakgrunnen er godt over 8000 meter høye!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar