lørdag 6. april 2013

Avskjed

Det er bare litt over 2 uker igjen til avreise fra Tansen. Her er Andreas på sin første bytur i hovedgata i Tansen (Gata kalles den "rette" gata.) Andreas må få se seg litt rundt i byen der han ble født.
 På besøk til vår faste skredder. Legg merke til den antikvariske symaskinen i fronten i bildet. I Norge finner du slike på loftet til bestemor, men i Tansen er slike symaskiner i daglig bruk. Man er ikke avhengig av strøm og får seg samtidig muskeltrening for lår- og leggmuskelen som trår på symaskin-pedalen...
Vårt faste spisested i Tansen er Nanglo restaurant; Nydelig beliggende mellom husene i lokal "newari" byggestil, palmer, kaffetrær, svalende bris og hyggelig personale. (Nei, vi får ikke betalt for denne anbefalingen!)

I går kveld var det en feiende flott avskjedsfest på gjestehuset ved Tansen Mission Hospital med det internasjonale teamet og leger og annet personale fra sykehuset. I forgrunnen ser vi gjestehus-verten Ganesh, for anledningen korrekt antrukket i t-skjorte fra Norge.
På bildet over ser vi partyets dronning, Marie, sammen med hennes gode venn, Luke (9 år) fra USA. Luke reiser i disse dager tilbake til USA sammen med familien sin etter over 4 år i Tansen.
Familien til Luke består av mor Tarisa, far (kirurg) Douglas, Ben og Will. Det har vært en stor berikelse å ha dem sammen med oss på teamet. I tillegg til denne familien og andre familier fra USA har vi blitt kjent med mennesker fra over 10 nasjoner under tiden vår i Tansen;
Sør-Korea, New Zealand, Australia, Nepal, India, Sør-Afrika, Nederland, Sverige, Storbritania, Canada og Tyskland.
Det har vært en fantastisk stor opplevelse og en god erfaring å jobbe/bo sammen med mennesker fra så mange forskjellige kulturelle og språklige bakgrunner. Vi har nå venner over hele verden som vi kan besøke (om lommeboken tillater.....)... Men det er også trist å skilles fra venner som vi har blitt kjent med og som vi har delt så mye av livet sammen med....

Sykehusdirektør Rachel fra England var legen som tok imot Andreas ved Tansen Mission Hospital. Hun vil alltid ha en spesiell betydning for oss. TAKK Rachel!
På bildet over er Rachels far, Herbert. Han er sprek og ungdommelig til sinns selv om han har passert 85 år.
Verden kommer til Tansen! Vi kjenner oss virkelig takknemlige som har truffet så mange hyggelige mennesker fra hele verden de siste 3,5 årene ved Tansen Mission Hospital. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar