mandag 29. april 2013

Farvel Himalaya...

Vi har nå forlatt Tansen og oppholder oss noen dager i hovedstaden før flyet mot Norge går den 1.mai. Den siste tiden har hverdagene vært fylt med flere avskjedsbesøk, pakking og rydding. Den 9 timer lange bussturen fra Tansen til hovedstaden gav god anledning til ettertanke. Det er mange tanker og følelser knyttet til en slik oppbruddsfase både for barn og voksne. Barna har på sin måte  tatt aktiv del i flytteprosessen, samtidig som de har levd i nuet og hatt vanlige skoledager helt frem til avreisen.


I forberedelsen til oppbruddsfasen lagde mor i huset en kalender til Markus og Marie. Etter tips fra en bok om hvordan det er å flytte med barn, fikk jeg denne ideen. Hver dag har fått sin blanke rute med ukedag og dato. I starten skrev mamma inn hva som skulle skje, eks besøk, avskjedsfest, høytidsdag, tur etc. Nå er Markus og Marie ivrige med å fylle rutene med tegninger eller tekst. Øverst ser dere Maries kalender som startet på hennes 6-årsdag. På bildet under jobber Markus konsentrert med kalenderen sin. Det største høydepunktet for begge er flyreisen med hele tre ulike fly!

    Tegninger fra siste dag på skolen. "Familien Mollestad i Nepal" og "Marie ser på fjellene."


Vel framme i Kathmandu kunne Andreas hente sitt første pass på den norske ambassaden. Nå kan også han være med på flyet til Norge den 1.mai! På gjensyn i Norge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar