lørdag 13. april 2013

På tur i 42 grader....

42 grader er ikke hverdagskost for nordmenn! Men dette var temperaturen i skyggen da jeg og Markus drog på tur til Chitwan i det sørlige Nepal, på grensen mot India. UMN (United Mission to Nepal) hadde sin årlige samling for misjonærene tilknyttet organisasjonen. Heldigvis hadde Markus og jeg et rom med air-condition!

Chitwan er den mest kjente nasjonalparken i Nepal, og mange turister legger turen innom nasjonalparken før eller etter fjellturen. Det er et frodig område med rik flora og fauna. Ikke minst er den rikholdige fuglebestanden populær for ornitologer.

Elefant-tur i jungelen er obligatorisk når man er i Chitwan. Den asiatiske elefanten er mindre enn den afrikanske men er likevel et majestetisk skue når den tramper avgårde innover i jungelen. Det en-hornede neshornet er en attraksjon i jungelen.
Quiz; Hvor i verden, bortsett fra i Nepal, finnes en-hornet neshorn?

En tur på floden som renner stille gjennom jungelen er kanskje den mest "spennende" aktiviteten. Vil man se en krokodille? Det er heller ikke stor avstand fra kanoripen til vannet der krokodillene befinner seg...

Og skal si vi fikk se krokodiller! Her ser vi en som ligger på elvebredden og soler seg med åpen munn!! I neste sekund kjørte kanoen vår rett mot en krokodille slik at kanoføreren måtte ta tak med åren og slå krokodillen bort!

Nydelig solnedgang over floden og jungelen og med temperatur som er like i underkant av 30 grader på kvelden, er Chitwan slett ikke så verst et sted å tilbringe tidlig i april måned!!

Nepals høydemeter over havet spenner fra bare 100 meter over havet i Chitwan til verdens høyeste fjell (8848 moh). Så neste gang DU legger turen innom Nepal, er det vel verdt å besøke jungelen Chitwan. Men reis heller i februar/mars eller sept/okt da det er mer levelig temperatur!
Det var kaldt og svalende å komme tilbake til bare 30 grader i Tansen!


1 kommentar:

 1. Hei kära venner!
  Gott å lese om era opplevelser under slutet av er tid i Nepal!
  Varma hilsener fra oss!
  Klem og velsignelser!
  Olof o Miriam Säll

  SvarSlett