tirsdag 9. april 2013

Miss Tansen

Det har ikke skjedd tidligere, og det kommer nok sikkert ikke til å skje igjen; Om nå ikke ryktet går hjem til fedrelandet at det finnes en lege som er interessert i missekonkurranser. Jeg kunne kanskje bli invitert som medisinsk hjelpepersonell i hvert fall....
Ja, tro det eller ei; Jeg har vært dommer i missekonkurranse ved Tansen Nursing school. Kanskje var det i kraft av min stilling som lege eller kanskje var det grunnet alder 40+. Sannelig om jeg vet hvorfor jeg ble utvalgt til å være dommer?? Uansett, en artig og hyggelig erfaring!

Det ble kjempet i flere omganger, og i dag var det semifinale og finale som stod for tur. Over er noen av de 20 semifinalistene fra 3.året ved Tansen Nursing school kledd opp i festdrakter fra forskjellige geografiske og etniske grupperinger i Nepal. (Slapp helt av! Ingen studenter i bikini- eller badedrakt!)

Barna følger nøye med. Semifinalistene danset og promoterte seg selv i korte og konsise ordelag. Ut i fra dette inntrykket ble 5 av jentene valgt til å gå videre til finalen.

I finalen fikk de 5 gjenværende jentene følgende spørsmål: Du er nå snart sykepleier; Hva mener du kan være ditt bidrag til samfunnet?
Finalistene fikk 5 minutter til å formulere svaret skriftlig og levere til dommerbenken. Det var mange fornuftige og veloverveide svar,
eks kvinnelig empowerment (bemyndiggjøring av kvinner), holistisk tilnærming til behandling (holistisk= helhetlig (fysisk, psykisk, sosialt og spirituelt), forebygging av sykdommer, aktiv deltakelse i samfunnet til beste for alle, barmhjertighetsarbeid overfor fattige, å være "et lys" i samfunnet.....
Slett ikke lett å velge en vinner blant så mange gode kandidater!

Men vi måtte ha en vinner; Årets vinner (til venstre på bildet over) fikk overrakt missekronen fra forrige vinner. Stor ære og jubel da vinneren ble annonsert!

Vi var 5 dommere tilsammen, og hun var også min favoritt. Gratulerer Sangita med tittelen Miss TNS 2013 (TNS = Tansen Nursing school)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar