fredag 28. august 2009

Bursdagsfest

Sønnen til vår hushjelp fylte 1 år, og vi var invitert hjem til familien i ettermiddag. Dette var et besøk vi hadde sett fram til da det var vårt første besøk i et nepali hjem.

På vei ut porten for å besøke Saili med familie. Evelyn er glad for å ha fått sydd seg et klesplagg som mange kvinner går med i Nepal.


Gjestene fikk servert en herlig middagsrett (nasjonalretten Dhal-bath). Hvor mange gjester som var tilstede, mistet vi etterhvert oversikten over. Familie, venner og naboer kom innom. Leiligheten var ikke stor, men alle fant et sted der de kunne sitte, enten på en stol, i en seng eller på gulvet, og alle fikk et godt måltid. Vi fikk praktisert og øvd på de få setningene som vi kan på nepali. Ellers hadde de fleste kjennskap til engelsk, og en av gjestene snakket norsk! Bimala (sittende bak Marie) jobbet for et par år siden som au-pair på Karmøy, Skudeneshavn, og lærte seg norsk.
Bursdagsfesten var ellers lik det vi er vant med. Den eneste forskjellen var vel at gavene ikke ble åpnet mens vi var tilstede, men den ble tatt imot med stor takk. På bildet er deler av familien samlet; Saili til venstre. Bursdagsbarnet er gutten med de store mørke øynene som sitter på armen til en av damene. Det er en flott familie vi er blitt kjent med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar