mandag 10. august 2009

Vårt nye hjem

Endelig er vi på nett! Og her er vårt nye hjem!Her skal vi bo i de neste 5 mnd.mens vi skal lære språk i hovedstaden Kathmandu.
Leiligheten ligger i 2.og 3.etg. Huseieren bor i 1.etg. -et hyggelig og imøtekommende nepali ektepar. Vi har overtatt leiligheten av en norsk familie som reiste tilbake til Norge i sommer.


Det var ikke vanskelig å føle oss som hjemme da vi fant norsk kjøttkakesaus, bergensk fiskesuppe og et stort lagbilde av fotballaget Brann hengende på veggen på barnerommet! Gamle Donald blader fra den forrige familien fant vi også, og de ble ivrig bladd i av barna i trappeoppgangen mellom våre to etg.

På kjøkkenet er det stort sett vår skjønne hushjelp/kokk Saili som har oversikten. Også hun fikk vi "overta", og hun er glad for å ha et arbeid å gå til i et land der arbeidsledigheten er på ca 50 %.

Frokost på terrassen før varmen setter inn. Det er varmt og klamt her. På dagtid kommer temperaturen opp i mellom 25-30 grader. Regntiden er ikke over, men til nå har det ikke kommet mer regn enn det vi er vant med fra Bergen.

Det var rene juleaften da innholdet i plasttønnene ble pakket ut, og barna kjente igjen sine egne leker. Nå har vi laget et eget lekerom! For oss som kom fra en liten leilighet, er dette luksus!

Utenfor huset er det et flott uteområde som vi får disponere. Det setter vi stor pris på i en by som Kathmandu som er rimelig trafikkert, kaotisk og til tider uoversiktlig.

Vi er blitt godt tatt imot av andre utsendinger i Kathmandu. Organisasjonen "United Mission to Nepal", som vi jobber for, har ordnet med en fadderfamilie for oss. Her spiser vi middag med vår fadderfamilie fra England.

Denne uka består hverdagen med orientering i ny kultur og bli kjent i nærmiljøet. Det siste kan være en utfordring da det ikke er navn på gatene, og kartet ikke alltid stemmer med terrenget.. -og ting tar tid. Da er det godt med faddere som kan forklare og vise vei til der vi finner ulike matvarer, toalettpapir, bleier, bankautomat, internettoppkobling, stoffbutikk og skredder etc. Neste uke starter språkopplæringen.

4 kommentarer:

 1. Takk for flott oppdatering! Godt å se at det ser ut som om dere har det bra og har blitt velsigna på mange områder. Fantastisk at dere er på nett, da virker dere ikke så langt borte:) Onkel Kjell Rune ble betrygga da han så at Markus og Marie blir kjent med onkel Donald! Han synes tante Anita mangler litt Donalkjennskap... Håper vi får til å prøve skype snart!
  Ønsker dere alt godt framover! Gode klemmer fra Kjell Rune og Anita

  SvarSlett
 2. Hei! Spennende å følge med på bloggen deres. Såg ut som dere hadde fått et flott sted å bo. Vi gleder oss til kaffe på en fjelltopp på grensa:-) Vi drar til Kina 24 August. Håper dere får en fin start der nede! Klem fra Camilla og Sindre

  SvarSlett
 3. Kjempeflott kjære dere! Gleder meg til å følge dere!! Er kjempestolte av dere! :) Håper dere også titter innom mail, da Gi det videre ønsker et intervju med sine gode medarbeidere :):) Stor klem fra Bergen

  SvarSlett
 4. Forstår dere nå hvorfor jeg er så glad i Nepal og nepalesere ? :-)

  SvarSlett