mandag 31. august 2009

Språkstudentene

På United Mission to Nepal sitt hovedkontor, 15 min sykkeltur fra bostedet vårt, har vi daglig språkundervisning. Sammen med andre internasjonale utsendinger lærer vi nepali. Språkstudiene er på fulltid og vil være vår hovedoppgave frem til januar 2010. Vi har hver vår privatlærer 3 timer hver dag, man-fre. I tillegg anbefales 2-3 timer med selvstudium pr dag. Etter at barna har lagt seg for kvelden, er det selvdisiplin, kaffe og selvstudium som gjelder!

Med privatlærer er det ikke mulig å drømme seg bort i timene.... Det kreves full konsentrasjon, og hjemmeleksene må være skikkelig gjort. Her er Evelyn igang med bokstavene. Å lære seg et nytt språk er som å bli som barn igjen, har noen sagt. Slik oppleves det. Det er akkurat som å gå i 1.klasse og skulle lære seg å skrive og lese. Et nytt alfabet med nye lyder og bokstaver krever stor innsats. Men vi er motiverte og ved godt mot.
Vi bytter på å ha formiddags- og ettermiddagundervisning slik at vi også har tid sammen med barna. Markus og Marie går 4 timer pr dag i en internasjonal barnehage i nabolaget. Det ser ut til at de trives. Hvordan de gjør seg forstått, er vi ikke helt sikker på, for i barnehagen snakkes det bare engelsk. Men de gleder seg til hver dag i barnehagen og de forteller gjerne hva de har gjort.
Det er godt å komme inn i en hverdagsrytme, og vi trives med den nye hverdagen i Nepal.

3 kommentarer:

 1. privatlærer...ja ja...noen som er finere på det enn andre...:):)lykke til med nepali-språket!!

  SvarSlett
 2. Hei! Det er så kjekt å følgja med på dykk! Spennande tider! Må sei eg er imponert over kor fort de omstiller dykk og kjem i gang med kvardagen!
  Tusen takk for den fine gåva me fekk til Isak! Tenk at de fekk ordna med slikt midt i flyttinga!! Ellers var det veldig morsomt å høyra at Ragnhild og Tore Skeie også skal tilbake igjen til Nepal for Tibetmisjonen... de treff vel dei. Så no kjenner me brått to misjonærfamiliar i Nepal.
  Erling helsar!
  Stor klem frå Lina

  SvarSlett
 3. Så gøy å se bilder av hordan dere har det i Nepal! Hils Markus og Marie fra meg :-)
  Hilsen Kristin fra barnegruppa i Stavanger

  SvarSlett