tirsdag 6. oktober 2009

Nye "familiemedlemmer"

Når vi bor i utlandet og avstanden til familien er lang, er det å finne reservetanter, -onkler og -besteforeldre viktig. Familien vår er nå utvidet med "tante" Veronika (se bildet over). Hun er også en av utsendingene fra Tibetmisjonen og studerer nepali sammen med oss. Hun var den første barnevakten for Markus og Marie og det med stor suksess. "Jeg er glad i tante Makaroni," sier Marie som ikke helt klarer å si Veronika, derfor blir det "Makaroni."

Ragne og Anders fra Siljan i Telemark har barnebarn hjemme i Norge, og mens de bor i Kathmandu er de reservebesteforeldre for barna våre. I går kveld var det deres tur til å være barnevakt. Barna hadde gledet seg til denne kvelden, og det var veldig stas. Anders har overlegepermisjon fra jobben som psykiater, og sammen med kona, barneskolelærer Ragne, har de valgt å bruke permisjonstiden i Kathmandu.

Over: Det er ikke noe som er bedre enn å høre eventyr lest på norsk av andre enn bare mamma og pappa. Her er "bestefar" Anders i aksjon.
" Lekeonkel" Inge inviteres gjerne på middag hos oss. Da er det obligatorisk for ham å se barne tv sammen med barna. Pippi er favoritten for tiden. Hvem husker vel ikke Pippi fra sine barndomsår? Det gjør onkel Inge og setter seg gjerne ned foran tv-en med barna.

"Tante" Tone kom fra Bergen til Nepal sammen med oss i august. Hun er også utsendt av Tibetmisjonen og jobber nå som kirurg på Tansen Mission Hospital. Selv om vi bare hadde et par uker sammen i Kathmandu, spør barna ofte etter henne. Det er ingenting som er så stas som med en tante som vil komme på lekerommet og leke. Tone er for tiden den eneste nordmannen i Tansen, men etter jul blir vi 5!

Vi gleder oss til å flytte ut av storbyen og til landsbygda. Men først ser vi fram til å besøke Tansen. Om en uke reiser vi på et 12 dagers besøk til vårt fremtidige bosted de neste 3 1/ 2 årene. Lansbyopphold er en del av språkstudiet. Det skal bli spennende å se stedet som alle snakker så varmt om, møte folket, praktisere nylærte setninger på nepali, få et inntrykk av arbeidsplassen og ikke minst møte "tante" Tone igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar