torsdag 8. september 2011

Ny lærer og internettskole

I påvente av at den nye læreren skal flytte til Tansen har Markus en forlenget sommerferie fra den internasjonale skolen ved sykehuset. Men vi ligger ikke på latsiden av den grunn! Sist uke startet han i 1.klasse på Globalskolen. Globalskolen er en norsk nettskole for norske barn bosatt i utlandet. Skolen har 1300 elever i mer en 100 forskjellige land. Nettskolen gir undervisning i norsk, RLE og samfunnsfag. I 1.klasse er det 123 elever. Noen av barna kjenner vi foreldrene til, men de fleste har vi kun sett bilde av på datamaskinen. Hver uke utdeles ukeplaner som barna skal jobbe med og levere inn. Markus har sin faste lærer som gir ukentlig tilbakemelding på besvarelsen. Det har vært en god start for den stolte førsteklassingen og for mor i huset som fungerer som veileder og hjelpelærer.1.skoledag på nettskolen Globalskolen.
1.klassingene blir ønsket velkommen med en velkomstsang og bilde og hilsen fra læreren sin. Dette er ikke noe som kan erstatte en vanlig skole, men det er et godt supplement, især når det gjelder morsmålsundervisningen.

En forlenget sommerferie i Tansen kan bli litt vel lang uten faste aktiviteter.... Markus og Marie synes det er gøy med den lille halvtimes samlingsstunden på morgenen hjemme i stua. De siste dagene har vi bl.a lært norske rim og regler, lekt med lyder, repetert alfabetsangen og lest "Kardemommeby." Mor i huset har stått for opplegget med gode tips og pedagogisk litteratur fra lærervenner i Norge. Sykepleieren og helsesøsteren får utvidet sin kompetanse innen pedagogisk retning. I misjonen lærer man i hvert fall å være fleksibel og får utfordringer man ikke ville fått hjemme i Norge. Jeg (Evelyn) trives med disse stundene med barna våre og de fine samtalene vi får sammen. Men jeg er samtidig glad for at det ikke er snakk om permanent hjemmeskole. I dag kom den nye læreren fra Australia til Tansen. Vi gleder oss alle til at hun skal begynne å undervise på den internasjonale skolen i midten av september.

1 kommentar:

  1. Hei Markus, dette ser spennande ut - tenk skule via datamaskin. Det er ikkje mange som har.Håpa du har det kjekt i Tansen. Tore og eg lengtar etter dykk.
    Stor klem Ragnhild

    SvarSlett