lørdag 23. januar 2010

Endelig i Tansen

Tidlig om morgenen la vi i vei med fullastet buss på 10 timers busstur fra Kathmandu til Tansen.
Vi nærmer oss Tansen, har nettopp passert Butwal der Tibetmisjonen har vært foregangsmenn for utbyggingen av vannkraftindustrien i Nepal. Det er bare en times tid igjen til Tansen, men først må vi snegle oss opp den trange dalen som leder opp til fjell-landsbyen Tansen. Elva er nesten helt tørrlagt. Forrige regntid gav mindre nedbør enn vanlig. Årets monsun er 6 måneder unna. Det er tørt og brunsvidd mange steder.

Veien fra Butwal til Tansen er et slit om man beveger seg til fots. Over 1000 høydemeter skal forseres. Vi er spente på hva som venter oss i Tansen.....

Vi når endelig toppen av dalen og får se det mest fantastiske utsyn mot Annapurna-fjellene på over 8000 moh. Det er sol fra klar himmel og en kjølende bris som slår oss i ansiktet. Vi har hørt mange som sier at Tansen er det nærmeste man kommer Himmelen i Nepal... Ja, det er virkelig vakkert her oppe på åsryggen.

Bussen kjører helt inntil sykehus"blokka" der vi har blitt tildelt en av sykehusleilighetene. Avlossingen går unna med god hjelp fra personale på Tansen Mission Hospital. Vi er på plass i vårt nye hjem! Det føles godt.

3 kommentarer:

 1. Takk for fin post. Det blir spennende å følge dere de nærmeste dagene nå. Håper barna finner seg fort til rette. Vi prates snart på Skype.

  kR

  SvarSlett
 2. For ein fin reisebeskrivelse! Kjenner suget i magen... Håpar de får ei fantastisk tid i (eller heiter det på?) Tansen!

  SvarSlett
 3. Er det en ekte buskmann på bildet i midten? ;o)

  SvarSlett