lørdag 16. januar 2010

Tomt hus

Etter endt språkkurs i hovedstaden Kathmandu, er vi på flyttefot til Tansen, vårt endelige bosted i Nepal. Det er alltid litt stress knyttet til flytting. Etter 2 flyttinger i løpet av under et år ser vi frem til å slippe og måtte pakke inn og ut på en god stund.

Slik skal en pick-up pakkes! Heldigvis er denne transporten kun mellom leiligheten vår og flyttebilen et annet sted i Kathmandu. Tidlig mandag morgen den 18. reiser vi og flyttelasset 300 km i retning Tansen. Er vi heldige kommer vi fram før det blir mørkt i 18 tiden.

Andre velger en annen transportmåte, flyttesykkel. Da leiligheten i Tansen er delvis møblert er noen av møblene solgt videre til venner i nabolaget. Her skal Tore Skeie hjem med en gjesteseng.

Savn.....
Vi kommer alle til å savne vår kjære hushjelp Saili. Hun møter alltid like blid opp på jobb, og barna har blitt glad i henne. Nå har hun fått jobb hos en annen norsk familie. De er heldige som kan glede seg over herlige middager og hjemmebakte grove rundstykker.

Markus vil nok savne "kameraten" sin som han sier. Kameraten er barnebarnet til huseieren som bor under oss. Han er ofte på besøk hos besteforeldrene sine og da møtes de på gårdsplassen, helst for å sykle sammen eller leke med biler.
Marie er blitt veldig glad i huseierens hund, Snoopi. Mens Markus kan være litt skeptisk og usikker på hunden, løper Marie bort til valpen. Gleden mellom valpen og Marie er gjensidig, begge er like lekne og litt vimsete. Marie er en riktig dyrevenn.
Avskjedsfest:
Dette er noe vi er blitt "gode" på det siste året... Først avskjedsfest med venner i Bergen, deretter med familien sist sommer og nå med nye venner fra tiden i Kathmandu.
Fredag kveld inviterte kamerat og "onkel" Inge til åpent hus og avskjedsfest for familien Mollestad. Desverre var ikke familien fulltallig tilstede da Evelyn var syk med diare og feber (men denne gangen var det IKKE på grunn av at hun hadde spist en etterlengtet salat.....). Men i følge de som var der var det en flott kveld med mange hyggelige mennesker. Tiden i Kathmandu by er over for denne gang. Nå starter et nytt kapittel i fjellandsbyen Tansen. Vi er spente på den nye hverdagen. Vil du vite mer om hvordan livet og misjonstjenesten er for en vanlig norsk familie på fire, så følg med videre på bloggen.....


1 kommentar: